Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’nin dev yatırımı Abdullah Olçok Gençlik Merkezi’ni bakan açtı..!

Derince Belediyesi tarafından hayata geçirilen Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi bugün gerçekleştirilen törenle açıldı.

Derince Belediyesi tarafından hayata

Uğur ENÇ minDerince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 vaadi arasında yer alan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi bugün açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılan merkez bölgenin en kapsamlı gençlik merkezi olma özelliğini taşıyor. Açılış törenine bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katıldı. Törende konuşan Kasapoğlu bölgemizde yapılan yatırımlardan bahsetti.

AÇILIŞ KONUŞMASI AYGÜN’DEN

Programda ilk konuşmayı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptı. Aygün konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gençlik merkezimizin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Gençlerimiz geleceğimizdir dedik ve projemizi hayata geçirdik. Projemize 15 Temmuz’da darbeci hainlere canı pahasına karşı koyan genç şehidimiz Abdullah Tayyip Olçok’un adını verdik. İnşallah bu merkezimizde Abdullah Tayyip Olçok gibi ülkesine, vatanına bağlı yetişen gençler aydınlık yarınlarımızın teminatı olacaktır.

Zeki AygünFİKRİ IŞIK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Bu alanın bize tahsis edilmesinde büyük emeği olan önceki dönem Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a hıuzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gençlik ve spor bakanımız Mehmet Muharrem Kasaploğlu’nun destekleriyle inşa ettiğimiz projemiz ilçemizde eğitim ve sporun yeni merkezi olacak. Bu projemizin her aşamasında emeği olan belediye personelimize ve işini özenle yapan müteahhitimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz için her şeyi düşündük. Kütüphane, derslik ve bilgisayar odasının yer aldığı 2 katlı merkezimizle eğitim hayatına katkıda bulunuyoruz.

İKİNCİ MERKEZ FATİH MAHALLESİ’NE

Oyun alanları ve kaykay pisti, basketbol ve futbol sahaları merkezimizde yer alıyor. 2023, 2071 hedeflerine gençlerimizle birlikte yürüyoruz. İnşallah sırasıyla diğer mahallelerimizde de hizmete sunacağımız bu tesislerimizin ikincisini Fatih Mahallesi’nde inşa edeceğiz. Sayın bakanımıza tekar teşekkür ediyorum.” Zeki Aygün’ün ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın söz aldı. Büyükakın şöyle konuştu, “Sayın bakanım şehrimize bakanlığınız tarafından son derece güzel hizmetler yapıldı. Size teşekkür ederek başlamak istiyorum. Önümüzdeki süreçte bir çok başka tesisin de bakanlığınızca kazandırılacağının memnuniyetini ve teşekkürünü sizlere bildiriyorum.

Tahir BüyükakinDOĞUP BÜYÜDÜĞÜM İLÇE

İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha önemli müjdeleri bu şehre vereceğiz hep birlikte. Derince Belediye Başkanımızı bu güzel hizmet için kutluyorum. İnşallah benim de doğup büyüdüğüm bu ilçenin gençlerine çok güzel katkıları olacak. Gençliği yetiştirmek, milli şuurla yetişen bir gençlik bu memleketin ilelebet payidar olmasında vazgeçilmez. Bunu hepimiz biliyoruz. Eğer Abdullah Olçok gibi gençler yetiştirirsek, aklını kiraya vermeyen, memleket söz konusu olduğunda canını esirgemeyen, silahların karşısında duran nesilleri yetiştirirsek bu memleket ilelebet payidar olacak. Bizim varlık sebebimiz de bu yoldan geçiyor.”

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLUGÜZİDE VİLAYET KOCAELİ

Tahir Büyükakın’ın ardından ise AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kısa birer konuşma yaptı. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin her alanda kendini ispat etmiş, öncü, güzide vilayetlerinden birindeyiz bugün. İnsanları ile, tabiatı ile, sanayisi ile her alanda ülkemize değer kazandıran bir ilimizdeyiz. Hem bu açılışı gerçekleştirmek, hem bundan sonraki süreci konuşmak için buradayız. Burada olmak bizler için de ayrı bir heyecan, ayrı bir onur. Pazar günü sayın cumhurbaşkanımızla birlikte Kocaeli’de çok anlamlı açılışlar gerçekleştirdik. O gün de gördük ki Kocaeli her şeyin en iyisine, en güzeline layık.

AAbdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor MerkeziMACIMIZ SADECE BİRKAÇ YIL DEĞİL

Amacımız sadece yarınlar değil, sadece birkaç yıl değil. Bu şanlı bayrağın ilelebet en güçlü şekilde payidar olması… Bunu da inanıyoruz ki bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu güzel merkeze adını veren Abdullah Tayyip Olçok’ları yetiştirmekten geçiyor. Gençlerimizin yarınlarımıza çok daha donanımlı hazırlanmaları için bugüne kadar olduığu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı anlatmak istiyorum. Biz gençlerimizi seven, değer veren ve onlar için çalışan bir hareketin mensuplarıyız. Sayın cumhurbaşkanımız gençlerimizi her alanda destekleyen, onlar için her çabayı ortaya koyan bir lider.

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi.jpg 2ZEKİ AYGÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Bu güzide tesis Derince Belediyesi öncülüğünde hayata geçiyor. Ben başkanımız Zeki Aygün’e çok teşekkür ediyorum. Bu merkezler gençlerimizin bundan sonra gece gündüz demeden her daim emrinde olacak. Bizim gençlerimizden beklentimiz bu tesisleri, bu imkanları en güzel şekilde kullanmalarıdır. Biz bunun için varız. Şunu açıkça taahhüt ediyorum, bundan sonra da her türlü çabaya hazırız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. İki günü eşit olan ziyandadır. Bizim felsefemiz, bizim anlayışımız bu.

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi.jpg 3“SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kartepe’de, Körfez’de, Darıca’da gerçekleştireceğimiz salon projelerimiz var. Yine Derince’mizde merkez porjemiz var. Diğer ilçelerimizde de yatırımlarımız olacak. Gençlerimizin buralardaki faaliyetlerini daha çok görerek gençliği ve sporu merkeze alarak çalışacağız. Yarın Ak Partimizin kuruluşunun 19. yılı. Az önce sayın valimizin de belirttiği gibi gün be gün gerçekleşen yatırımlar sessiz bir devrimin çok güçlü bir şekilde gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Koskoca Kocaeli’de 600 yatak kapasitesi vardı yurtlarda 2002 yılında. Bugün itibariyle 15 bin kişi var. Bugün inşallah artı 5 bin kapasitesini planladık. Bu ve buna benzer pek çok imkanı, pek çok yatırımı vatandaşımızla buluşturmak bizim için önemli bir görev.” Konuşmaların ardından söz konusu merkezin açılış kurdelesi kesildi.