Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dikkat! Su değil kaliteli dezenfektan!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen el dezenfektanları, bazı vatandaşlar tarafından kokusuz ve tatsız oldukları için 'su' olarak sosyal medyaya taşındı. Ancak söz konusu dezenfektanların ameliyathanelerde kullanılan yüksek kaliteli bir ürün olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi örnek bir davranışa imza atarak kentin dört bir yanında merkezi konumlara el dezenfektanı yerleştirdi. Ancak söz konusu dezenfektanlarla ilgili kısa sürede sosyal medya siteleri üzerinden ‘içinde su var’ benzeri yorumlar yapılmaya başlandı. El dezenfektanları, bazı vatandaşlar tarafından kokusuz ve tatsız oldukları için ‘su’ olarak sosyal medyaya taşındı. Ancak söz konusu dezenfektanların ameliyathanelerde kullanılan yüksek kaliteli bir ürün olduğu öğrenildi.

Firmanın ürünle ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Crystalin; T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nca verilmiş Biyosidal Ürün Ruhsatnamesine sahiptir.

* Ürünümüzün Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürün Ruhsatnamesinde hem antiseptik, hem de dezenfektan olduğu yazmaktadır. (Antiseptikler; canlı dokular üzerine; dezenfektanlar ise cansız dokular üzerine uygulanır.)

* Ürünümüz; sıvı, berrak ve renksizdir. Boyar madde içermez ve leke yapmaz.

* Uygulandıktan sonra artık ve kalıntı bırakmaz, durulama ve yıkama gerektirmez.

* Ürünümüzün rahatsız edici kokusu bulunmamaktadır ve hızlı kuruma özelliğine sahiptir.

* Ürünümüz; kısa temas süresi (< 1 dakika) ile hızlı antisepsi ve dezenfeksiyon gerçekleştirir.

* Ürünümüzün geniş antimikrobiyal etki spektrumu (bakterisidal, fungisidal, antiviral ve antiparaziter etkinliği) vardır. Etki süresi 12 saniye kadar kısa sürede başlamaktadır. Ürünümüzün bu etkileri ürünün kendisi ile yapılan bilimsel çalışmalarda gösterilmiş ve literatürlerle desteklenmiştir.

* Ürünümüzün biyofilmi ortadan kaldırıp, altındaki biyofilm üreten mikroorganizmalara karşı da etkili olduğu ürünün kendisi ile yapılan bilimsel çalışmalarda gösterilmiş ve literatürler ile kanıtlanmıştır.

* Ürünümüzün; insan vücudundaki keratinosit ve fibroblast hücrelerine zarar vermediği gibi yara iyileşmesini, bu hücrelerin çoğalmasını uyararak arttırdığı ürünün kendisi ile yapılan bilimsel çalışmalarda gösterilmiş ve literatürler ile kanıtlanmıştır. Ürünümüz doğal içeriği ve formülasyonu sayesinde doku bütünlüğünün bozulduğu enfektif veya non-enfektif tüm doku hasarlarında da kullanılabilmektedir.

* Ürünümüzün pH ‘ı= 7,1 ± 0,2 yani nötrdür, yakıcı ve toksik değildir.

* Ürünümüz; dermatolojik olarak test edilmiş olup, irritasyon yapmaz ve hassas ciltlerde kullanıma uygundur. Ürünümüzün dermatolojik uygunluk-irritasyon test raporu, mikrobiyolojik aktivite belgesi ve etkinlik raporları bulunmaktadır.

* Crystalin adlı ürünümüzün piyasada toplamda 6 adet formu bulunmaktadır. Tüm formlarımızın içerik, formülasyon, konsantrasyon vb. özellikleri aynıdır; sadece kullanım kolaylığı açısından kutu, ambalaj ve hacimleri farklıdır.

* Crystalin adlı ürünümüzün tüm formlarının Sağlık Bakanlığı onaylı prospektüsünde; insanlarda el-cilt hijyeni, tüm ağız boşluğu, boğaz, diş eti temizleme ve gargara solüsyonu, perine bölgesi temizleme solüsyonu, ameliyat öncesi ve sonrası pansuman solüsyonu olarak; yara çevresinin temizlenmesi, nemlendirilmesi, antisepsi sağlanması için uygulanacak bölgeye püskürterek, dökerek veya silerek 1/1 oranında günde 2 kez haricen kullanılabileceği yer almaktadır. Ayrıca ürünümüzün medikal, umumi ve kişisel alanlarda; hijyenik ve cerrahi el yıkama, ovalama dezenfektanı olarak da 1/1 oranında kullanılabileceği yazmaktadır.

* Ürün kapağı üzerinde daha önce açılmadığını gösteren güvenlik koruma bandı vardır.

* Ürünümüz ithal değildir; üretimi Türkiye’de yapılmakta olup; tamamen yerli ve milli bir üründür. Ürünümüzün hem antiseptik olarak; hem de dezenfektan olarak tescillenmiş yerli malı belgeleri bulunmaktadır. Ürün kutusu ve şişesi; özellikle nakliye sırasında ürün içeriğini güneşin ultraviyole ışığından koruyarak; her türlü bozulma ve hasarlanmaya karşı daha uzun süre dayanıklı halde olmasını sağlayacak şekilde mat renklidir.