Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilovası Belediyesi de mi yurtdışına kaçıracaktı?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiası, Kocaeli’ne de sıçradı. Dilovası’yla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla

Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiası bu kez Kocaeli’ne sıçradı. Dilovası Belediyesi’nin Ekim 2020’de, Almanya’nın Hannover kentine gezi düzenleme kararı aldığı belirlendi. Planlanan geziler, salgın nedeniyle gerçekleştirilemediği öğrenildi.

DİLOVASI GÜNDEMDE

Dilovası Belediye Meclisi’nde Ekim 2020’de alındı. İlçede bulunan sivil toplum kuruluşları ve belediye çalışanları için “işbirliği ve bilgi alışverişi” amacıyla yine Almanya’nın Hannover kentine inceleme gezisi yapılması kararlaştırıldı. Gezinin tüm masraflarının Almanya’da faaliyet gösteren bir şirket tarafından karşılanacağı belirtilen kararda, geziye katılacak isimlerin ise başkanlık makamının oluru ile hazırlanacağı aktarıldı.

GEZİ ERTELENDİ

Ancak, “belediye çalışanları dışındaki bazı isimlerin de dahil edildiği ve yaklaşık 50 kişinin yer aldığı gezinin, hizmet pasaportlarının hazırlanmasına karşın Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle ertelendiği” iddia edildi.

HAMZA ŞAYİR’DE AÇIKLAMA

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ziyaretin, belediyeciliğin, şehir planlamasının yerinde incelenmesi için düşünüldüğünü söyleyerek, masrafları karşılayacak şirketin ise Hannover belediyesinin şirketi olduğunu belirtti. Şayir, gezinin pandemi nedeniyle iptal edildiğini kaydederken geziye ilişkin belediyeye teklif gelmediğini aktararak “Dışarıdan teklif gelmedi. Belediyenin kendi kararıydı” dedi. Belediye çalışanları dışındaki kişilerin de gezi listesine dahil edildiği iddialarına ilişkin ise Şayir, “Hayır, öyle bir şey yok. Varsa, iş insanıdır. Bir tane, iki tanedir. Gri pasaport dahi almadık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi