Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK Genel Başkanı iktidara seslendi

Lastik-İş Sendikası’nın 71’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programa katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli’den seslendi.

Lastik-İş Sendikası’nın 71’inci kuruluş

SEBO min 5Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, sendikanın kuruluşunun 71’inci yılında işçilerle ilgili yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Tryp By Wyndham İzmit Oteli’nde gerçekleştirilen programa DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Lastik-İş Yönetimi ve işçiler katıldı. Programın açılışında Arzu Çerkezoğlu, yaptığı konuşmada, “Ben Lastik-İş Sendikamızı kuran, bayrağı ileri taşıyan, Rıza Kuas ve Abdullah Karacan’ı saygıyla anarak sendikamızın 71’inci yılını kutluyorum. İzmir depremiyle ilgili üzerlerine düşen her şeyi yapacağız. Sendikamız çok ciddi mücadelelere imza attı. Alaaddin Başkan, birazdan bir buçuk yıllık bir araştırmayı bizle paylaşacak. Bu veriler bizim için çok önemli” dedi.

DİSK Lastik İşİKTİDARA UYARILAR

Çerkezoğlu “Bu kadar zor bir dönemi resmeden her kare çok etkileyici. Resim ve müzik yarışmaları nedeniyle sendika yönetimimizi kutluyorum. Biz çocuklarımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Kıdem tazminatımız başta her şeye sahip çıkarken çocuklarımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızı sürecin öznesi yapan bu tür çalışmalar çok önemli. Pandemi döneminde ülkeyi yöneten siyasi iktidarın politikaları, ekmeği koruyan bir şekilde ilerlemiyor. 99 depreminde mezarda emeklilik geldi. Şimdi pandemi ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Meclis’te bir paket var. Kanun teklifi içeriğinde onlarca maddede işverene destek var. Asgari ücretten vergi alınmaması yok, KDV’nin alınmaması yok. Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yasal düzenleme var. Bu torba yasayı derhal geri çekin. Kıdem tazminatı hakkımıza el uzatmaktan vazgeçin.” dedi.