Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK’e üye işçiler Kocaeli’de yaşanabilir ücret için alana indi!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kocaeli Şubesi’nin öncülüğünde bugün DİSK’e üye işçiler alana indi. Eyleme disk genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) üye Kocaeli’deki işçiler, alana inerek eylem yaptı. ‘Gelirde Adalet Vergide Adalet İnsanca Yaşanabilir Ücret’ eyleminin Kocaeli’deki işçi buluşmasına yüzlerce işçi katıldı. Eyleme, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Kocaeli Bölge Başkanı Vedat Küçük, Konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri, EMEP Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve çeşitli STK’lar işçilere destek verdi.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

İzmit’te Merkez Bankası önünde toplanan işçiler, pankartları ve sloganlarıyla Kocaeli Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Burada, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, işçilerin taleplerini sıralayan bir konuşma yaptı.

ÇERKEZOĞLU’NDAN VEKİLLERE ÇAĞRI

Çerkezoğlu, “TBMM’deki 600 milletvekilini, adil vergi sistemi için hazırladığımız kanun teklifini Meclis’ten oy birliğiyle geçirmeye davet ediyoruz. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, bizim alın terimizle büyüyor bu ülke. Hakkımızı istiyoruz ve hakkımızı almak için mücadele ediyoruz.

“ÇEKİN ELİNİZİ”

Artık bu vergiyi tabana yaymak sözlerinden vazgeçin. Bu ülkede vergiyi tabana değil tavana yayın. İşçinin cebine bakmaktan vazgeçin. Patronların cebine bakın. Artık yeter diyoruz. Çekin elinizi sofradaki ekmekten” dedi.

 

DISKe uye isciler Kocaelide yasanabilir ucret icin alana indi DISKe uye isciler Kocaelide yasanabilir ucret icin alana indi1 DISKe uye isciler Kocaelide yasanabilir ucret icin alana indi2 DISKe uye isciler Kocaelide yasanabilir ucret icin alana indi3 DISKe uye isciler Kocaelide yasanabilir ucret icin alana indi4