Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dislike sonrası Youtube’u kapatıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. çocuğunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. çocuğunu kucağına alan kızı Esra Albayrak’a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırıya sert tepki göstererek, “Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde işledikleri suçun cezasını çekecekler” ifadelerini kullandı. “Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şart” ifadesini kullanan Erdoğan, sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir hukuki düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. Erdoğan, “Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” dedi.

ERDOĞAN’DAN SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB’nin zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının bugünden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği listede Türkiye’ye yer verilmemesine tepki gösterdi. “Türkiye salgın dönemini başarıyla geçiren bir ülke olarak dünyada takdirle izlenmektedir” diyen Erdoğan, “Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin Türkiye’ye yönelik kısıtlama politikaları izlemesi sağlık değil siyasi sebeplerdir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

* Türkiye salgın dönemini başarıyla geçiren bir ülke olarak dünyada takdirler izlenmektedir.

* Tamam olarak kısalttığımız temizlik maske mesafe kurallarına daha sıkı riayet ederek başarımızı taçlandıracağız.

“SAĞLIK DEĞİL, SİYASİ SEBEP”

* Ortada bu açık başarıya rağmen Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin Türkiye’ye yönelik kısıtlama politikaları izlemesi sağlık değil siyasi sebeplerdir.

* Haziran ile ilgili ilk veriler ümit verici. Temmuzla birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz.

* AK Parti’nin karderi Türkiye’nin kaderiyle bütünleşmiştir. AK Parti umudun adı olmuştur.

* Klasik medya sosyal medya elbette önemlidir ama bunların hiçbir yüz yüze iletişimin yerini tutamaz.

* Salgın döneminde kendi vatandaşlarının yardım çığlıklarına kulak tıkayanların, Türkiye’nin duruşunu sorgulama hakkı yoktur.

ALBAYRAK AİLESİNE ÇİRKİN SALDIRI

* Bazı konular var ki üzerinde konuşmak bile insanın kalbini acıtıyor. Aile olarak birkaç gündür, böyle can acıtıcı bir mesele ile karşı karşıyayız.

* Önceki gece 8. torunum Hamza Salih dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevincini kamuoyu ile sosyal medyada paylaştı. Bu mesajın altına on binlerce kişi iyi niyetli yorumlarda bulundu.

* Ancak insanlıktan dahi nasibini almamış, kalbi kararmış bazı alçaklar, içindeki kötülüğü sergileyen hakaretlerle bu güzel iklimi kirletmeye çalıştı.

* Yargı ve emniyet teşkilatlarımız harekete geçti ve işlem yapmaya başladı.

* Dünyaya gözlerini henüz açmış bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiği değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız.

* Hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını elbette soracağız.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ GELİYOR

* Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz. İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için.

* Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Türkiye’ye bu tür mecralar yakışmıyor.

* Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz

* Kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır.

* ABD’lisi, Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken 83 milyonluk Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz.

* Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzlenme üzerinde çalışıyoruz. Bu düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden tamamen bu meseleyi halledeceğimizi umuyorum.

* Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.

* Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız.

YILLARCA KAPALI KALDI

Hatırlanacağı üzere AKP döneminde Wikipedia ve Youtube yıllarca kapalı kaldı. Türkiye gündemini ilgilendiren ve toplumsal tepkilerin yaşandığı dönemlerde de Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişim dönem dönem engellendi.

YORUMLAR

4 adet yorum var

  1. Yapan cezalandırılsın,youtube niye kapatılıyor.Bir örnek vereyim şimdi ben belediye otobüsüne binsem camı açıp yalan yanlış şeyler söylesem tükürsem hareket çeksem bilimum çok afbuyurun her pisliği yapsam polis durdurup otobüsü indirir beni tutuklar gider,yolcular da alkışlar devlet görevini yaptı diye,öbür türlü otobüsü durdursa ,beni tutuklayıp gözaltına aldıktan sonra trafik ekibi çağırıp otobüsü bağlatsa yolcular la bu nasıl polis aracı bağlattı,bizim suçum günahımız ne demez mi,şahsen ben böyle düşünüyorum,ben hiçkimsenin eşine de kızına da sövmüyorum,hele Cumhurbaşkanı olan birine hakaret edilmesini de kınıyorum ama benim nazarımda kadının olsun esnafın olsun yani kimin olursa olsun ailesine eşine kızına terbiyesizliği doğru bulmuyorum kınıyorum ,örfümüzde adetimizde de yok,tasvip de etmem,ki bu düşünceleri savunan biri olmama rağmen bir bayanın tarafıma iftira atıp darp etti demesiyle de hakkında dava açılan biriyim ama Allah şahidim ben en terbiye fukarası bayana bile hanımefendi diye tabir ettim bugüne kadar,bir fiske kimseye vurmadım,hiçbir kız arkadaşım bela okumaz bugün gibi,el kızı demedim,hep bacım dedim hep sahip çıktım ,korudum ,kolladım,sokakta bile giderken rahatsız olurlar diye bakmam bazısı yobaz zanneder,ama bu fikirlerime rağmen kendi personelim tarafından daha doğrusu 1000 küsur personelimizden biri daha hakaret,iftira,tehdit gerekçesiyle dava açtı hakaret ettim başka bir çalışma arkadaşının namusuna dil uzatacak kadar insanlığını kaybettiği için zerre de pişman değilim,bir de erkek il sağlık müdürünün 2 bayan müdür yardımcısının benden korktuğu için açtığı dava var,ilk sabıkamdır,bayanlardan birini hiç tanımıyordum bile gerisini siz düşünün.Allah büyüktür!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan
Sıradaki Haber Atasoy Bilgin’in seçim aracına taşlı saldırı!