Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doç. Dr. Utkan Mutman Kent Parkı açıldı

İzmit Belediyesinin, ‘İzmit Unutmaz’ vizyonu ile geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve KOÜ İnşaat Müh. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman’ın ismini yaşatacağı Kent Parkı yoğun katılımla açıldı

İzmit Belediyesinin, ‘İzmit Unutmaz’

İzmit Unutmaz başlığı altında kentte iz bırakan değerleri yaşatmaya devam eden İzmit Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi’nde hayata geçirdiği parka İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve KOÜ İnşaat Müh. Bölüm Başkanı merhum Doç. Dr. Utkan Mutman’ın adını verdi. Kente büyük katkıları olan merhum Doç. Dr. Utkan Mutman’ın ailesinin de katılımıyla Kent Parkı bugün açıldı. Programda merhumun ruhuna Yeşilova Beyaz Camii İmamı Mehmet Ali Korkut tarafından dua okundu. 

YOĞUN KATILIMLA AÇILDI

Merhum Doç. Dr. Utkan Mutman’ın ailesinin katılım sağladığı programa ayrıca CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İyi Parti Kocaeli İl Başkanvekili Bahadır Yaşar, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Darcan, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mücahit Opan, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Elma, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Geçmiş Dönem Başkanı Kahraman Bulut, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Geçmiş Dönem Başkanı Murat Kürekçi, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, Yeşilova Mahalle Muhtarı Ali Filiz, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman, Kabaoğlu Mahalle Muhtarı Ali Akbaş ve bölge sakinleri katıldı. 

AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Merhum Doç. Dr. Utkan Mutman’ın eşi Güneş Mutman, “Böyle güzel bir anı bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyoruz. Çok heyecanlıyız, çok gururluyuz” dedi. Dayısı Caner Sancaroğlu, “Böyle güzel bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeğenim Utkan Mutman, büyüdü üniversiteyi kazandı ve şehrimizin ilk mezunlarından biri olarak çok sevdiği bu şehirde görevini yaptı. Görevine başarıyla devam etti. Kendisini çok erken kaybettik, hepimizi çok üzdü. Burada, unutulmayan biri olarak yaşıyor hala. O burayı çok sevdi. Sizler de onu çok sevmişsiniz ki anısını yaşatmak için ona güzel bir park hediye ettiniz. Çiçekleri, bahçeyi çok severdi. Eminim bu bahçeyi bol bol seyredecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Babası Erol Mutman, “Oğlumun böyle sevildiğini kendi gözlerime görmek çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. 

KANKO, “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER”

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, “Bu anlamlı açılışta sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Fatma Başkanımın önemli 2 vizyonu var. Biri, ‘İzmit Unutmaz’ başlığı. Açtığı çoğu projede İzmit’e dokunmuş insanların adını yaşatıyor. İkincisi de Güzel İşler Kalbe Değer dediği bir fonksiyon var. Bugün burada çocuklar cıvıl cıvıl oynuyorlar. İnşallah bu aktiviteler sürekli devam eder. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

HÜRRİYET, “İZMİT’İN VEFASI”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz değerli hocamızın adını yaşatmak üzere harekete geçmiştik. Hem kentimizi sosyal yaşam alanı kazandırmaya çalışıyor hem de İzmit Unutmaz başlığında kente değer katan, emeği olan, kentin sevdiği saydığı birçok değerimizin adını ve anılarını yaşatmaya çalışıyoruz. İzmit Unutmaz başlığı aslında İzmit’in vefasını gösteriyor. Gelecek kuşaklara değerlerimizi aktarmamız gerekiyor. Biz bu cümleye çok anlam yükledik. O yüzden de kentin vefasını da ifade etme adına yaptığımız her sosyal yaşam alanına mutlaka önemli bir değerimizin adını vermeye çalışıyoruz. 

“İZMİTLİLER ONU ÇOK SEVDİ”

Hepimizin bildiği gibi Utkan Mutman hocamız İnşaat Mühendisleri Odası 13. Dönem Şube Başkanlığı görevini yürütürken maalesef geçtiğimiz sene aramızdan ayrıldı. Ailesine dayanma gücü diliyorum. Hocamızın bıraktığı miras ve katkılar her zaman hatırlanacak ve takdirle anılacaktır. Aslında Bursa’da doğmuş olmasına rağmen, kazandığı Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinin ilk mezunlarından biri olan Utkan Hocamız İzmit’i çok severek, burada ikamet etmeye devam etti; İzmitliler onu sevdi, bağrına bastı. Dışarıdan gelip kentlilik bilinciyle kente hizmet etme gayreti çok kıymetli. 

“BİZE BÜYÜK BİR GÜÇ VE İLHAM VERİYOR”

Kocaeli Üniversitesinde öğrencilerine bilgi ve deneyimlerini aktardı ve birçok genç mühendisin de yetişmesine vesile oldu. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı olarak İzmit’in gelişimine katkı sağlamak adına gösterdiği çaba ve özveri, onu kalbimizde yaşatmaya devam edecek. Şehrimiz için çaba gösterenleri hatırlamak, onların anılarına yaşam alanlarımızda yer vermek inanın bizlere de büyük bir güç ve ilham veriyor.  Göreve geldiğimiz günden bu yana bu isimleri unutmadığımız gösteriyoruz.  Bugün açılışını yapacağımız yalnızca bir park değil burası bir sosyal yaşam alanı. Kentin önemli isimlerini önemli projelerimizde yer vermeye çalıştık. 21 yaşındaki Şehit Ömer Can Açıkgöz, 1968 yılında şehit düşen İzmitli “Şehit Hava Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi, 2020 tarihinde Ermenistan ile girilen çatışmada şehit düşen Şehit Tümgeneral Polad Haşimov, eski eşi tarafından öldürülen ve kadın cinayetlerinde bir simge haline dönüşen Emine Bulut gibi isimleri projelerimizde yaşatmaya çalıştık. 

“EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARINA RUH KATIYOR”

Bu yaşam alanımızın da adını, Utkan Mutman’ın anısını ve katkılarını gelecek nesillere aktaracak şekilde belirledik. Ayrıca hayata geçirdiğimiz bu yaşam alanlarıyla da; 

mahalle aralarına “İki kaydırak bir salıncak koyarak park yaptık” anlayışına da bir anlamda son verdiğimizi düşünüyorum. İnsanların içinde mutlu olduğu, huzurlu olduğu, yüzünün gülümsediği, zaman geçirmek için can attığı birçok fonksiyonu içinde barındıran önemli yaşam alanları kurmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu yaşam alanlarına ruh katmak için ciddi bir anlamda çaba sarf ediyor. 

“TAMAMEN KENDİ ÖZ GÜCÜMÜZLE HAYATA GEÇİRDİK”

Ve bu gördüğünüz yaşam alanı tamamıyla İzmit Belediyesinin kendi öz gücü ve öz kaynaklarıyla hayata geçirildi. Bunu gururla söylüyorum çünkü çoğu işi ihale etmek yerine kendi gücümüzle üretiyoruz. 3 bin 290 metrekarelik alanıyla şehir kalabalığından uzak, huzurlu ve dinlendirici bir yaşam alanı olarak tasarlanan bu alanın 1.750 metrekaresi yeşil alan olarak düzenlendi ve 1.850 adet lavanta dikimi yapıldı. Aslında bir nevi lavanta parkı oldu. Yani bu yaşam alanına gelen her bir İzmitli hem yeşilliklerin hem de mis gibi lavanta kokularının tadını çıkarabilecek. 

“ŞEHİR KALABALIĞINDAN UZAK”

Yine burada geniş gölgelikli oturma alanları, pergolalar hatta buraya gelen vatandaşlarımızın yeni anılar biriktirmeleri için selfi alanları bulunuyor. Bu anlamda ben gece gündüz çalışan Park Bahçeler Müdürlüğü ekibimizi, Başkan yardımcımızdan müdürüne ve her bir personeline kadar teşekkür ediyor, ellerine emeklerine sağlık diliyorum. Kent bahçesi statüsünde hazırlanarak, İzmitlilere şehir kalabalığından uzak mola alanı sağlayacak olan Doç. Dr. Utkan Mutman Şehir Parkımızın bu yeşil alan, şehir yaşamının koşturmacasından uzaklaşarak dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımıza huzurlu bir mekan sunacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bir kez daha hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, parkımızın kentimizin sosyal dokusuna katkı sağlamasını ve halkımıza güzel anılar biriktirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

SARI, “ÇOK GÜZEL BİR YAŞAM ALANI”

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Öncelikle belediye başkanımı geçen hafta olduğu gibi tekrardan tebrik ediyorum. Çok güzel bir yaşam alanını kente kazandırdı. Ama en önemli kısmı da bu park Utkan hocamızın ismini yaşatacak. Utkan hocamız Kocaeli için çok kıymetli bir isimdi. Bu parkta onun isminin yaşaması çok anlamlı oldu. Kendisine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

AKGÜN, “ÇOK MUTLU OLDUK”

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, “Bugün burada bu parkın açılışı hepimizi çok mutlu etti. İnşaat Mühendisleri Odası olarak Fatma Başkanıma ziyarette bulunduğumuz zaman parka hocamızın ismini vereceğini söylediğinde çok mutlu olduk. Bugün parkın açılışına gelen tüm üyelerime, eski dönem başkanlarımıza, tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu park hocamızın adını taşıdığı için bizim de parkımız. Çocuklarımızı getireceksek bu parka getirelim. Burası bizim buluşma noktamız olsun. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. 

ERSOY, “6 AYDA PARKIMIZA KAVUŞTUK”

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, “Burası 6 ay önce atıl bir alandı. Biz talebimizi ilettikten sonra 6 ay gibi kısa bir zamanda yeni parkımıza kavuşuyoruz. Burası yeni yerleşmelerin olduğu bir alan. Dünyada en güzel his insanları gülümsetmek, mutlu etmektir. Bu vesileyle burada emeği geçen herkese selam olsun. Sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.

Izmit Unutmaz diyen Baskan Hurriyetten bir vefa ornegi daha 2