Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doktorlar bugün iş bırakıyor

Hekimsen Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Ekim Pazartesi günü (bugün) yurt genelinde iş bırakma kararı alındı

Hekimsen Sendikası tarafından yapılan

Kocaeli’de Körfez 95 Evler Fatih Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’nde dün hasta yakınları 3 doktora saldırdı. Saldırı sonucunda doktorlar tedavi altına alınırken saldırganlar olay yerini terk etti. Sağlıkta şiddet olaylarının kabul edilemez bir noktaya geldiğini belirten Hekimsen Sendikası, tüm Türkiye’de iş bırakma kararı alındığını duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, gerekli ve yeterli önlemlerin alınmaması, alınan önlemlerin uygulanmaması, hukuki kararların işlevsizliği, hekimlere yapılan haksızlıkların ve değersizleştirmenin görmezden gelinmesi, sağlıkta şiddetin halk arasında normalleştirilmesi, sağlık politikalarının yetersizliği gibi birçok olaylara karşı iş bırakma kararının alındığı ifade edildi.

ŞİFA DAĞITAN ELLER KIRILMAKTA

Yaşanılan tüm bu olaylara hukuki ya da bürokratik alanlarda gerekli yanıt verilemediği belirtilen açıklamada, “Hekimlerin, insanlık dışı şartlarda çalıştırılmaları yetmezmiş gibi bir de şifa dağıtan elleri kırılmakta, düşmanmışçasına bir kinle şiddet görmekte, sağlık teröristlerinin hedefi olmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Daha önce toplu sözleşmelerde taleplerinin uygulanmadığının ifade edildiği açıklamada “Hekimsen Sendikası, yaşanan tüm bu gelişmeler ve hekimlerimizin talepleri neticesinde 9 Ekim  2023 tarihinde tüm Türkiye genelinde 1 (Bir)  gün iş bırakma kararı almış olup, eylem sonrasında sağlıkta şiddet kapsamında yer alan suçluların tutuksuz yargılanmaya devam etmesi halinde, eylemlerine sonraki günlerde aralıklarla yeni eylem kararları ile devam edecektir.” denildi.

Kocaeli’nde 3 aile hekiminin hasta yakınları tarafından şiddete uğramasının ardından aile hekimleri ise bugün itibariyle 5 gün iş bırakacak. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, sağlıkta şiddetin artık sağlıkta teröre dönüştüğünü belirterek “Sağlık Bakanlığı’nın kınama dışında daha etkin ve caydırıcı çözümler bulmasını istiyoruz” dedi.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHASE) ise açıklamada “9 Ekim’de (bugün) Kocaeli’nde gerçekleşecek iş bırakma eylemini Türkiye genelinde uygulama kararı aldığımızı deklare ediyoruz. Sonuç alınmazsa eylemlerimiz paydaş federasyon ve STK’lerle birlikte artarak devam edecektir” denildi.