Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Durhasan’a yapılacak sanayiyi bakana sordu!

İYİ Partili Türkkan Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçen ve Durhasan’da yapılması planlanan sanayi sitesini TBMM gündemine taşıdı.

İYİ Partili Türkkan Büyükşehir

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Durhasan’da yapılması planlanan sanayi sitesini TBMM gündemine taşıdı. Türkkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Daha önce referandum yapılıp mahallelinin görüşü alınmasına ve hayır kararı çıkmasına rağmen neden ayrıca belediye meclisi kararı alınmıştır?” diye sordu.

Durhasan ve Solaklar birkaç ay önce referanduma gitmiş, sınırları içinde yapılması planlanan Makineciler Sanayi Sitesi için oy kullanmıştı. Referandum sonucuna göre mahalleli “Burada Sanayi Sitesi istemiyoruz.” dedi. Ancak Temmuz ayında konu bu kez Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi ve Sanayi Sitesi yapılması yönünde karar Belediye Meclisi’nden geçti.

SORU ÖNERGESİNİ SUNDU

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan daha önce İzmit programı sırasında muhtarları ziyaret etmiş ve bu konudaki sıkıntılarını dinlemişti. Türkkan referandum yapılmasına rağmen Belediye Meclisi’nden geçen kararı ve mahallelinin sıkıntılarını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

“İzmit’e bağlı Durhasan ve Solaklar mahalleleri sınırlarında yapılması planlanan Makineciler Sanayi Sitesi için daha önce referandum yapılmış, her iki mahallede oturanların oy kullandığı referandumda yüzde 95 hayır oyu çıkmıştır. Buna rağmen sözü edilen alanda Sanayi Sitesi’nin yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar geçmiştir.” diyen Türkkan, mahallelilerin, Sanayi Sitesi alanı olduktan sonra arazilerinin zorla istimlak edildiğinden, bu nedenle mağduriyet yaşadıklarından yakındığını da önergesine taşıdı.

İşte Türkkan’ın soruları;

1-İzmit’e bağlı Durhasan ve Solaklar mahalleleri sınırlarında yapılması planlanan Makineciler Sanayi Sitesi için daha önce referandum yapılıp mahallelinin görüşü alınmasına ve hayır kararı çıkmasına rağmen neden ayrıca Belediye Meclisi kararı alınmıştır, o zaman referandum neden yapılmıştır, mahallelinin kararı neden hiçe sayılmıştır?

2-Sanayi Sitesi yapılma kararı alınmadan önce bu mahallelerde oturanların yaşayacağı mağduriyet dikkate alınmış mıdır? 3-Mahallelinin arazilerinin zorla istimlak edildiği doğru mudur, neden böyle bir yol izlenmiştir?

4-Sanayi Sitesi alanı olduktan sonra arazileri istimlak edilen mahallelilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için birtakım düzenlemeler yapılacak mıdır, bu düzenlemeler nelerdir?

5-Durhasan ve Solaklar Mahalleleri’nde oturanların istememesine rağmen Sanayi Sitesi yine de yapılacak mıdır?
6-Mahallelinin kararının dikkate alınıp Sanayi Sitesi’nin yapımından vazgeçilmesi düşünülmekte midir?
7-Sanayi Sitesi mahallelilerin istememesine rağmen yine de yapılacaksa bu sitenin ne zaman tamamlanması düşünülmektedir.