Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Düzce’de deprem oldu!

Kocaeli’de deprem oldu. Kocaeli bugün sabah saatlerinde, 04.09’da büyük bir sarsıntı yaşadı. Kısa süre sonra söz konusu depremin Düzce’de olduğu öğrenildi

Kocaeli'de deprem oldu. Kocaeli

ugurSon dakika… Kocaeli’de deprem oldu. Kocaeli bugün sabah saatlerinde, 04.09’da büyük bir sarsıntı yaşadı. Kısa süre sonra söz konusu depremin Düzce’de olduğu öğrenildi. Düzce’de çok büyük bir deprem oldu. Bugün saat 04.09’da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Ankara ve Kocaeli’den de hissedildi. Uzun süre sallanan kentimizde herhangi bir maddi hasar meydana gelmezken Düzce’deki durum henüz bilinmiyor. Sosyal medya sitelerinde yavaşlık yaşanırken Kandilli Rasathanesi az önce bir açıklama yayınladı.

5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasında depremin Düzce Gölyaka Sarıdere’de meydana geldiği bilgisi yer aldı. depremin 6.0 büyüklüğünde olduğu belirtilen açıklamada yerin 10.6 kilometre derinliğinde sallantının yaşandığı bilgisi yer aldı.

AFAD’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD da yaklaşık 5 dakika önce söz konusu Düzce depremiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Kandilli Rasathanesi’nin yayınladığı bilgilerin teyit edildiği açıklamada herhangi bir can ve mal kaybı bilgisine ise yer verilmedi.

Kandilli Rasathanesi Duzce deprem

KOCAELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kocaeli de uzun süre boyunca sallandı. 1999 Marmara Depremi sonrasında büyük bir deprem fobisi olan kentimizde sallanan binalarda yaşayan yüzlerce vatandaş kendini sokağa attı. Korku nedeniyle binalarına giremeyen vatandaşlar İzmit Yürüyüş Yolu’nda ve geniş alanlarda bir araya geldi.

BÜYÜKAKIN MESAJ YAYINLADI

Düzce’de meydana gelen deprem nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da sosyal medya sitesi Twitter üzerinden bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Büyükakın’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Merkez üssü #Düzce olan ve ilimizde de hissedilen #deprem’den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz daima hazır. #Büyükşehir153 üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.”

KOCAELİ’DE HASAR YOK

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz az önce sosyal medya sitesi Twitter üzerinden bir mesaj yayınladı. Vali Seddar Yavuz kentimizde Düzce Depremi dolayısıyla herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmadığını, binalarda hasar meydana gelmediğini ifade etti. Yavuz’un mesajında şu ifadeler yer aldı: “Değerli Kocaelili Kardeşlerim, #Düzce’de meydana gelen deprem #Kocaeli’de de hissedilmiş , ilk belirlemelere göre herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin tüm görevlileri görevi başındadır. Geçmiş olsun.”

DEPREM BÜYÜKLÜĞÜ 6.0 OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Kandilli Rasathanesi saat 05.12 itibariyle deprem bilgilerini revize eden yeni bir açıklama yayınladı. İlk açıklamada depremin 5.9 büyüklüğünde olduğu, yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilmişti. Kandilli Rasathanesi yayınladığı yeni açıklamada depremin büyüklüğünü 6.0 olarak belirtti. Söz konusu depremin yerin 10.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği öğrenildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Düzce Depremi’nin ardından acil insani ihtiyaçların karşılanması için harekete geçti. Düzce halkının acil ihtiyaçları için hazırlanan malzemeler ve ‘Mobil Yemek Tırı’ yola çıktı.

YEMEK TIRI YOLA ÇIKTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmadı. bölgedeki yemek ihtiyacının karşılanması için yardım amaçlı ‘Mobil Yemek Tırı’ yolladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın, insani yardım tırının yola çıktığını sosyal medya hesabı Twitter’den duyurdu.

Kocaeli sokak 2 Kocaeli sokak

Düzce’de deprem! Kocaeli sokağa döküldü!