Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Sen Kocaeli darp iddialarını yalanladı

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Derince Alparslan Ortaokulu’nda yaşandığı öne sürülen öğretmenler arası kavga iddialarını yalanladı. Şube tarafından yapılan açıklamada “Eğitim Sen olarak okullarımızda hiçbir güç odağının çıkar hesaplaşmalarına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, AK Parti ilçe başkan yardımcısının okul basıp öğretmenleri darp ettiği iddialarını yalanladı. Şubeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Haberin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Derince Alparslan Ortaokulu’nda görev yapan üyelerimiz ve diğer sendikalara üye öğretmenlerimizden teyit ettiğimiz bilgiler doğrultusunda böyle bir olayın yaşanmadığı, bu asılsız haberin ise öğrenci veli gruplarında bir şahıs tarafından maksatlı olarak paylaşılarak öğretmenlerimizi zan altında bırakmaya yönelik iftira niteliği taşıdığı açıktır.

“İFŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Okullarımızdaki çalışma barışının korunması ve iktidar partisi AKP başta olmak üzere her türlü siyasi odağın ve liyakatsizliğin okullarımızdaki eğitim öğretim süreçlerine yönelik müdahalelerinin her zaman karşısında olan Eğitim Sen olarak belirli hesaplar peşinde olan çevrelerin ve odakların bu tür asılsız haberlerini ifşa etmeye devam edeceğiz. İlgili asılsız haberde üyemiz olan bir öğretmenimizle birlikte diğer öğretmenlerimiz açıkça hedef gösterilerek kişilik hakları da ihlal edilmektedir.

“ÇIKAR HESAPLAŞMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Haberi yayınlayan gazetemizden böyle bir haber yayınlanırken gazeteciliğin temel ilkelerinin, 5N 1K kuralının, olayın teyit edilmesinin ve haberde isimleri açıkça zikredilerek hedef gösterilen kişilerin görüşü alınması gibi temel süreçlerin nasıl işletildiğini belirtmesini istiyoruz. İlgili habere kaynaklık edenler hakkında öğretmenlerimizin haklarını koruyacağımızı ve hukuki süreçleri işleteceğimizin bilinmesini istiyoruz ve ilgili haberi yayınlayan gazetemizi basın ilkelerine uymaya davet ediyoruz. Asılsız haber yayında kaldığı sürece ayrıca tazminat süreçlerinin işletileceğini de basın ve kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Eğitim Sen olarak okullarımızda hiçbir güç odağının çıkar hesaplaşmalarına müsaade etmeyeceğimiz; ve demokratik, laiki bilimsel, eğitim ve öğretmenlik mesleğinin itibarı mücadelesini savunmaya devam edeceğiz”