Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ek ders olayında yeni gelişme: İlçe milli eğitim müdürü görevden mi alınıyor?

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir ortaokulda ek dersler üzerinden 4,5 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Savcılık tarafından iddialara ilişkin soruşturma başlatılırken; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş gönderildiği ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınacağı öne sürüldü.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir

Basliksiz 3 1(Fotoğraf temsilidir)

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir ortaokulda 17 Mayıs tarihinde öğretmenlerin ek ders ücretleri ile bordroları arasında farklar olduğu iddia edildi. Ek dersler üzerinden gündeme gelen gelişmede, 4,5 milyon değerinde yolsuzluk yapıldığı iddia edilirken; olayla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sürdüğü olayda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınacağı öne sürüldü.

4,5 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUK İDDİASI

Gölcük’te meydana gelen ve Türkiye’nin gündemine oturan olayda öğretmenlerin ek derslerden aldıkları ücret ile bordroları arasında yaklaşık 3 kat fark olduğu tespit edildi. Yaşanan gelişme sonrasında geriye dönük yapılan araştırmalarda bu durumun yaklaşık 4 yıl boyunca yaşandığı ve 4,5 milyon lira değerinde yolsuzluk yapıldığı öne sürüldü.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü M.H.A., işlemleri inceleye ve onaylayan ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ile Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’, ‘irtikap’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Ellialtıoğlu’nun şikayetini değerlendirmeye alan savcılık makamı olayla ilgili olarak soruşturma başlatırken, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ise iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GÖREVDEN ALINACAK İDDİASI

Kocaeli’de meydana gelen olayda soruşturma süreci devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da olayla ilgili olarak müfettiş görevlendirdiği ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınacağı iddia edildi.