Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekşilere 8 kat kıyağa mahalle halkı karşı çıkıyor!

İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde mahalle halkı belediye tarafından kişiye özel düzenlenen imar planına karşı imza kampanyası başlattı.

İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde mahalle

Ugur ENC minKocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Yahyakaptan Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli imar planı ile bir kişiye 8 kat imar izni verilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanya duyurusunda şu ifadelere yer verildi: “Bahsedilen kişi ve firmaya özel imar değişikliği bundan sonraki inşaat, kat yükselişi için emsal gösterilecektir. Yahyakaptan gün geçtikçe İzmit’in oksijen alanı dediğimiz alanlar keyfi imar değişiklikleriyle talan edilecek.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yahyakaptan çukur alanda onun için hava sirkülasyonu apartmanlar arası rüzgar sirkülasyonu yok edilecek. Binaların diziliş simetriği bozulacak. Mahallemizde çok katlı binaların önü açılacak. Pazartesi itibariyle İzmit Belediyesi’nde oy birliğiyle Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde CHP Grubu’nun reddetmesine rağmen oy çokluğuyla kabul edilen bu 4 kat imara 8 kat çıkış için hayır dediğimizi güçlü bir şekilde haykırmak için imza kampanyası başlatıyoruz.”

EKŞİ AİLESİNE ÖZEL

Yahyakaptanlıların karşı çıktığı 8 kat imar izni verilen imar değişikliği Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan Ekşi ailesine özel olarak yapılmıştı. Yahyakaptan Mahalle halkının söz konusu değişiklik nedeniyle imza kampanyasını tamamladıktan sonra İdare Mahkemesi’ne başvuru yapacağı ve değişikliğin iptal edilmesi için hukuki süreç başlatılacağı öğrenildi.