Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elimsan işçilere yemek vermedi

Elimsan’da işçiler aç kaldı. “Gaz yok. Bu sebeple yemek yapamadık” denilen işçilere ekmek arası yemek temin edileceği söylendi ancak saatlerdir ekmek arası da gelmedi.

Elimsan'da işçiler aç kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde uzun yıllardır iflas eşiğinde olan ve işçilerin icra yapılmaması için kendini fabrikaya kapattığı Elimsan, konkordato ilan ederek iflastan kurtulmuştu. Üretim yaparak fabrikanın borçlarını ödemeye çalışan Elimsan işçilerinin mücadelesi uzun süre konuşulmuş, gündem yaratmıştı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlüğü olduğu Elimsan fabrikasında geçtiğimiz hafta işçiler yüzde 102 oranında zam aldı. Fabrikada en düşük işçi maaşı 7 bin 251 liraya yükseldi.

İŞÇİLER AÇ KALDI

4 aydır maaş alamayan işçiler zam haberiyle biraz olsun sevinmişti ancak bu sevinç uzun sürmedi. Bugün Elimsan fabrikasında işçilere öğle yemeği dahi verilmedi. “Gaz yok. Bu sebeple yemek yapamadık” denilen işçilere ekmek arası yemek temin edileceği söylendi ancak saatlerdir ekmek arası da gelmedi. Fabrika müdürleri öğle yemeği için dışarı çıkarken 4 aydır maaş alamadığı için parası olmayan işçiler aç kaldı.