Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emine Zeybek bildiğiniz gibi…

AKP’nin Kocaeli’deki hukukçu milletvekili

AKP’nin Kocaeli’deki hukukçu milletvekili Emine Zeybek siyasetini mesleğinin önüne koydu. Daha önce Kocaeli Barosu seçimlerinde ideolojiyi bir kenara bırakıp eski dostu CHP’li eski yönetici Bahar Gültekin Candemir’i destekleyen AKP’li Zeybek baroların bölünmesi için kolları sıvadı. Emine Zeybek’in desteklediği Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir TBMM  önünde diğer baro başkanları ve avukatlar ile çoklu baro teklifine ve baroların bölünmesine karşı çıkarken Zeybek Adalet Komisyonu’ndaki teklif görüşmelerinde AKP’li partililerine destek verdi.

MİTİNG ÖNCESİ MECLİSTELER

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün Adalet Komisyonu’nda görüşülen ve 5 bin üzeri üyesi bulunan baroların bölünebilmesine ve o kentlerde yeni barolar kurulabilmesine olanak tanıyan kanun değişikliğine karşı yarın avukatlar Ankara’da büyük bir miting gerçekleştirecek. Söz konusu miting öncesinde Ankara’ya giden Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir meclis önünde avukatlarla direnirken fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Aynı saatlerde Kocaelili avukat vekil Emine Zeybek de yasanın çıkması için verdiği desteği paylaştı.

KOCAELİLİ 2 AVUKAT, 2 FARKLI MESAJ

Candemir, “Milli Egemenliğimizin tezahür ettiği yerde TBMM’nin önünde bekliyoruz. ‘Baro Başkanlarımızı Gazi Meclisin önünde bekletmeyin. Meclise alın. 3 temsilcimiz Adalet komisyonunda konuşsun. Dönüşümlü olarak komisyon görüşmelerini takip edelim’ dedik. Reddettiler” ifadeleriyle paylaşımda bulunurken Emine Zeybek baroların ideolojik baskıların altında kaldığını iddia ederek, “Barolarımızı ideolojik yapıların baskısından kurtarmak, özgür ve hür baro yapısı için hazırladığımız yasa teklifini görüşmek üzere Adalet Komisyonu’ndaki yerimizi aldık” dedi.

[gallery_metabox]