Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emirşah Torun’dan Kandıra Sapağı sorusu

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili vatandaşları yanlış bilgilendiren AKP’lilere, Büyükşehir’in Kandıra sapağı haberlerini örnek göstererek, “Geçen yıl Ağustos’ta yaptık dediğiniz yeri üç gün önce bir daha yapmak nasıl mümkün oluyor lütfen hepimize anlatın” dedi 

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bir ilçe belediyesi olarak 20 yıldır cesaret edilemeyen İzmit’in kalbi Fethiye Caddesi’nde altyapı ve üstyapı birlikte olmak üzere yenileme çalışması başlattık. Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle sınırlı kaynakla, İzmit’in hak ettiği yeni bir Fethiye Caddesi için büyük bir özveri ile önce altyapı çalışmalarını tamamladık. Üstyapı çalışmalarımıza da aynı titizlikle devam ederken her zaman olduğu gibi siyasi rant devşirme derdinde olanlar Fethiye Caddesi ile ilgili yalan yanlış bilgilendirmelerine devam ediyorlar. Oysa bir bakıyoruz ki Büyükşehir’in allayıp pullayıp 2021 Ağustos’ta yaptık dediği yer, 2022 Mayıs’ta bir daha yaptık diye servis ediliyor.

ELEŞTİRMEKTEN VAKİTLERİ KALIRSA

İzmit Belediyesinin yaptığı her işi eleştirme, her adımdan bir siyasi rant sağlamaya çalışma ve algı yönetimi yapma derdinde olan AKP’li arkadaşlarımın eleştirmekten vakitleri kalırsa kendi belediyelerine bakmalarını rica ediyorum. “Fethiye Caddesi geç kaldı, çalışmalar yavaş ilerliyor” şeklinde sürekli İzmit Belediyesini hedef alanlar için küçük bir örnek göstereceğim. Aynı bölge ve aynı iş üzerinden neredeyse aralarında bir yıla yakın zaman geçmiş olan iki haberden hangisi doğru?

NEREDEYSE BİR YIL SONRA

“Kandıra Sapağında yeni düzenleme” başlığıyla ilk haber içeriği 1 Ağustos 2021 yılında bir köşe yazısında yapılıyor. İçerikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Sapağındaki trafik yükünü azaltmak amacıyla yeni bir çalışma yapılacağı ve çalışmanın 31 Ağustos Salı gününe kadar devam edeceği belirtiliyor. İkinci haber ise 23 Mayıs 2022 yılında (yani neredeyse bir yıl sonra) “Büyükşehir her yerde çalışıyor” başlığıyla gazetelerde yerini alıyor. Bu haberin içeriğinde ise Kandıra Sapağında çalışmanın tamamlandığı yazıyor.

“CEVAP BEKLİYORUM”

Aynı bölge için neredeyse bir yıl arayla yapılan bu iki haberi görünce aklıma şu Atasözü geldi: İşte arşın işte Halep. Bir diğer Atasözü ise: Kedi buysa ciğer nerede, ciğer buysa kedi nerede? İlk haberde 31 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanacağı söylenen çalışma nasıl oluyor da 23 Mayıs 2022’de bitiyor? Geçen yıl bitmesi gerekiyorsa neden bu yıla kadar uzadı? Yok eğer bittiyse neden şimdi bir kez daha bitti gibi gösteriyorlar? Eğer ikinci kez yapılıyorsa 8 ayda asfalt mı eskittiler? AKP’li arkadaşlarımın kendi belediyelerine de vakit ayırarak bu sorulara cevap vermesini dört gözle bekliyorum. Zira tüm Kocaeli’nin aklı karıştı. Söylediklerinizden acaba hangisi doğru?”