Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emirşah Torun’un oğlu davet usulü ihalelerle binlerce lira kazandı!

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun’un okul müdürlüğü yaptığı tarihlerde kendi okulunda gerçekleştirilen onarım işi ihalesini oğlunun aldığı öğrenildi. Ayrıca oğlunun Milli Eğitim tarafından 2022 yılının mart ayında yapılan çatı onarım ihalesinin doğrudan temin yöntemiyle aldığı da ortaya çıktı.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı

Özgun imzaAsıl mesleği öğretmen olan Emirşah Torun, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcılığı için 13 Mart 2021 tarihinde Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi’nde müdürlük görevini bıraktı. Basın ve Yayın Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, başkan yardımcısı olmasının ardından Torun’a bağlandı.

TEVFİK SENO ARDA ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ İDİ

torun 4 1Emirşah Torun, göreve geldikten sonra oğlu Eren Torun’a ait Eren Torun Set Yapı Taahhüt İşleri isimli şirket ile gündeme geldi. 8 Ağustos 2017 tarihinde Eren Torun tarafından kurulan, yapı ve taahhüt işleri yapan şirketin, Torun’un Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi’nde müdür olarak görev yaptığı süreçte 176 bin TL’lik iş aldığı öğrenildi.

OKUL MÜDÜRÜNÜN OĞLU OKULUN İHALESİNİ ALDI

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Mart 2020 tarihinde, İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi WC ve Deprem Hasarı Onarımı işi için pazarlık usulü ihaleye çıktı. İhaleye sadece 3 firma davet edildi. Herkese açık olmayan, pazarlık usulü ihaleyi Emirşah Torun’un oğlu Eren Torun kazandı. Söz konusu işin yapılacağı okulun müdürü olan Emirşah Torun’un oğlunun ihaleyi alması şaşkınlık yarattı.

TORUN 1BU YIL DOĞRUDAN TEMİN İLE İHALE ALDI

Eren Torun inşaat faaliyetlerini aralıksız sürdürürken bu yıl yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden doğrudan temin ile 29 Mart 2022 tarihinde iş aldığı ortaya çıktı. İzmit Hakkaniye Ortaokulu ile Derince 15. Kolordu Ortaokulu Çatı Onarım İşleri’ni Eren Torun, 239 bin TL fatura kesti.

PİYASADA KONUŞULUYOR

İnşaat ve milli eğitim kulislerinde Eren Torun’un bugüne kadar 1 milyon TL iş aldığı konuşuluyor. Emirşah Torun’un müdürlük yaptığı okulda aktif görevdeyken oğlunun kendi okulundan ihaleyi kazanması, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ihaleleri alması kafaları karıştırıyor. Müdürlükten gelen Torun’un oğlunun Milli Eğitim’den iş alması ‘tanıdıklarını devreye sokuyor’ yorumlarına neden oldu. Aşağıda yer alan fatura elden ele dolaşırken İzmit’te bu konu sıkça dillendiriliyor.

TORUN 2