Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enfeksiyonlu dişi çekip “Kanını yut" dedi!

İlimizde faaliyet gösteren Özel Körfez Marmara Hastanesi’ne diş ağrısı şikayetiyle giden vatandaşın anlattıkları tüyleri ürpertti

İlimizde faaliyet gösteren Özel

İlimizde sSEBO min 194ağlık alanında hizmet veren özel hastaneler biri de Körfez’de faaliyet gösteren Özel Körfez Marmara Hastanesi… Diğer özel hastanelerden olduğu gibi bu hastaneden de şikayetler artıyor. Son olarak Mustafa isimli bir hasta, bir sosyal ağda hastanede yaşadığı olayı paylaştı. Hastanın iddiaları, tüyleri ürpertti. Vatandaşın iddiaları şöyle: “Dişim ağrıyordu. Öncesinde başka özel bir hastaneye gitmiştim. ‘Bu dişe kanal tedavisi yapılması gerekiyor’ dendi ancak akşam saati olduğu için ‘şu an yapamayız gündüz saati gelmeniz gerekiyor’ dediler. ‘Ben size şimdilik antibiyotik ve ağrı kesici yazacağım bunları alın’ denmişti. Ben o diğer özel hastaneden ayrıldım ve evime gittim.

“RÖNTGEN ÇEKMEDEN DOLGUYU SÖKTÜ”

Ertesi sabah yani 06.02.2020 günü saat 09.00 sıralarında diş ağrımdan yerimde duramadığım için sırf evime daha yakın diye ve bir an önce bu ağrıdan kurtulmak için Kocaeli ili Körfez ilçesindeki Marmara Hastanesine gittim ve gitmeden önce de arayıp kanal tedavisi yaptırmak istediğimi söyledim. Onlar da ‘bunu yapabiliriz’ dediler ve ben hızlıca hastaneye gidip girişte muayene paramı ödedim bir müddet bekledikten sonra diş doktorunun yanına gittim. Şikayetimi sorduğunda ‘dişim ağrıyor kanal tedavisi olmak istiyorum’ dedim. Doktor röntgen falan çekmeden direkt ‘tamam oturun kanal tedavisine başlayalım’ dedi ve dişimin üstündeki dolguyu çıkarıp ‘bu dişe zaten kanal tedavisi yapılmış biz bu dişe kanal tedavisi yapamayız dişi çekmemiz gerekiyor Kurtarma ihtimalimiz %10 isterseniz çekelim’ dedi.

“ENFEKSİYONLU DİŞİ GÖSTERDİ!”

Ben de ağrımdan bir an önce kurtulmak maksadıyla ‘tamam çekin’ dedim. Kağıtlar imzalattı ve enfeksiyonlu dişimi katır kutur 10 dakika defalarca uyuşturucu iğne vurarak çekti ve sonrasında da çektikten sonra iyi bir şeymiş gibi dişteki enfeksiyonu bana gösteriyor. (Bilenler bilir, enfeksiyonlu diş çekildiğinde dişteki enfeksiyon vücuda yayılıp kalbe sıçrayıp insanı iki saat içinde öldürebilir. Ben de bunu hem daha önceki gittiğim diş doktorlarından ve doktor arkadaşlarımdan sonradan öğrendim). Dişi çektikten sonra bir de diyor ki ‘bir süre kanama olabilir, kesinlikle kanı tükürmeyin gerekirse yutun’. Tabi ben bu enfeksiyon durumunun o sıra farkında değildim. Yoksa Hocam senin beni öldürmeye kastın mı var derdim.

AĞZINDA YARALAR ÇIKTI!

Tabi doktor öyle dediği için ben Eve geldikten sonra o kanama yaklaşık bir saat devam etti ve ben o enfeksiyonlu kanı ağzımda tuttum ve bütün enfeksiyon ağzımın her yerine dağıldı. Ertesi gün ağzımda dilimde aftlar çıktı, boğazımda kanamalar oldu. Damağımda yaralar çıktı. Boğazımdaki yaradan dolayı boğazımdan bir lokma geçerken dahi ağlayacak duruma geldim. Velhasıl kelam özele gidip kendimizi daha iyi doktorlara emanet ediyoruz zannediyoruz AMA halbuki öyle değilmiş. Duruma göre adli yönden de başvuru yapabilirim.”