Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Koyun’dan o arazi için açıklama

AKP Körfez İlçe eski Başkanı Engin Koyun, Derince’deki projesine dahil edilen ve çitlerle çevrilen alan için konuştu

AKP Körfez İlçe eski

SEBO min 202Derince’de büyük inşaat işleri yapan AKP Körfez İlçe eski Başkanı Engin Koyun, inşa ettiği lüks bir sitenin bahçesine Derince Belediyesi’ne ait olan araziyi de kattığını haberleştirmiştik. Engin Koyun, araziyle ilgili yaşanan süreci Bağımsız Kocaeli’ye anlattı.

“GECEKONDUDAKİLERİ RAZI ETTİM”

Koyun, araziyle ilgili şunları söyledi: “Bahsi geçen arsa benim parselimden kesilen alandı. Biz bu alanı terk ettik. Bu alanda 2 adet gecekondu vardı. Ben kimsenin yapmayacağını yaparak yasal hakları olmamasına rağmen o gecekondu sahiplerini razı edip arsayı boşa çıkardım. Belediye o terk edilen alanı otopark olarak kodlamış.

AZİZ BAŞKAN ÇEVİRTTİ

Bu alan Aziz Alemdar Başkan döneminde tamamen gecekonduydu. Ben projeyi yaptıktan sonra Aziz Başkan bana, ‘Burayı çevir rica ediyorum’ dedi. Ben dedim ki, ‘Başkan her yeri siz yapıyorsunuz burayı niye bana yüklüyorsunuz?’ Başkan ısrar edince ben de çevirdim ağaçlandırdım. Buraya bir bina yapma şansınız yok.

“DUVARI YIKAYIM” DEDİM YIKTIRMADILAR

Geçen dönem Haydar Başkan’a dedim ki, ‘Burayla alakalı dedikodu üretiyorlar. Aynı alanla ilgili bir kira bedeli söyleyin ödeyelim ne siz laf yiyin ne biz laf yiyelim’. Haydar Başkan, bu şikayet edenlerin hepsi de aynı şekilde arsa kullanıyor’ dedi. Ben işgal etmiyorum. Belediyeyi yine aradım. ‘Bu duvarı yıkayım ya da kirala ödeyeyim kimse bir şey söylemesin artık’ dedim. Derince Belediyesi burası için ihaleye çıkmış. Üzerinden yüksek gerilim geçtiği için otopark olarak kullanılamayacağı anlaşılmış ihale iptal edildi. Benim ne suçum var?”