Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Taşdemir: Belediyeleri gider ayak batırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup başkanvekili Engin Taşdemir, Ankara’da AK Parti’nin önergesiyle suya yüzde 50 indirim yapılmasıyla ilgili, “Belediyeleri gider ayak batırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Her şeyin farkındayız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili  Engin Taşdemir, Ankara’da AK Parti’nin önergesiyle suya yapılan yüzde 50 indirim ile ilgili eleştirilerde bulundu. Taşdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AKP’li yöneticilerin iki yüzlü olduklarını ortaya koyan belgeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. CHP Büyükşehir grubu olarak 2019 ve 2020 yılında su fiyatlarında indirim yapılmasını talep ettik. Fakat Tahir Büyükakın her fırsatta İSU’nun alt yapı yatırımları yaptığını ve bu kente önemli hizmetler ettiğini İSU’nun zarar etmemesi gerektiğini ve siyasete malzeme edilmemesini söyledi. Biz de anlayış gösterdik. İSU zarar etmesin diye konuyu fazla uzatmadık. İSU’nun bütçesine oy birliği ile destek olduk. AKP’li Ankara Büyükşehir meclis üyeleri sırf CHP’li belediye zora düşsün ASKİ iflas etsin diye meclis çoğunluğu ellerinde olduğu için yüzde 50 indirim yapmışlar. Ellerinde çoğunluk olduğunda asla kamu kurumunun menfaatini düşünmeyen ve sadece kendi partilerini düşünen bu çirkin anlayışı kınıyorum. Böyle siyaset olmaz. İSU’nun da ASKİ’nin de en büyük maliyeti elektrik gideri. Elektrik de anormal fiyat artışları varken sırf kendi egoları için bir CHP’li belediyeyi zor durumda bırakmak istiyorlar.

“AMACIMIZ SADECE VATANDAŞIN SESİ OLMAK”

Oysa bizler konu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin menfaatleri olunca asla partizanlık yapmıyoruz. Amacımız sadece vatandaşın sesi olmak. Sizlere garip bir örnek vereyim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı veya birim müdürlüğü açılacak destek oluyoruz. Çünkü bir ihtiyaç var ki açılıyor. Ama İzmit Belediyesinde Veteriner Şube Müdürlüğü açılması isteniyor. Akp’li üyeler şerh koyuyor. Beyler hayırdır! Babanızın şirketi olsa böyle davranır mıydınız? Belediyeleri gider ayak batırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Her şeyin farkındayız. Bu halk her şeyi görüyor. Artık gidişinizi hiç bir şey durduramaz.”

CHP Onerge