Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Taşdemir: Büyükakın hatalarını itiraf etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kocaeli’deki 99 depremi öncesinden kalan yapılarla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. Taşdemir, “2004’ten beri kendi yönetimlerinde olan Kocaeli için son yaptığı açıklamayla hatalarını itiraf etmiş oluyor” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Büyükakın, yaptığı açıklamada, “Bizim şehrimizde kabaca 350 bin konut vardır. Bu konutların maalesef yüzde 51’i 1999 depreminden önce inşa edildi. Bu yaklaşık 170 bin konut demek. Bu konutları yeniden yaptığınızda bir tanesini 1 milyon liraya mal ettiğinizi düşünün. 170 bin konut için 170 milyar ediyor. Benim bütçem 23 milyar lira. Dolayısıyla bu öyle sadece bilmemeyle alakalı değil. Ben ne olması gerektiğini biliyorum ama kaynak gerekiyor. ” ifadelerini kullanmıştı.

“HATALARINI İTİRAF ETTİ”

Taşdemir, Büyükakın’ın açıklamalarına şu ifadelerle cevap verdi; “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, 2004’ten beri kendi yönetimlerinde olan Kocaeli için son yaptığı açıklamayla hatalarını itiraf etmiş oluyor. Kocaeli’nin yüzde 51’inin 1999 depreminden önce inşa edildiğini söyleyen Büyükakın, “Ben ne olması gerektiğini biliyorum ama kaynak gerekiyor” demiş.

“PARTİNİZ 2004’TEN BERİ YERELDE İKTİDARDA”

Büyükakın’a soruyorum: partiniz AKP 21 yıldır iktidarda, 2004’ten beri de yerel de iktidarda. Her yıl belli oranda kentsel dönüşüm yapılsaydı Kocaeli ‘deprem’ kelimesinden korkan bir şehir olmaya devam eder miydi? Bu süre zarfında gelen milyarlarca lira parayı gereksiz yerlere, yandaşlara ve yandaş dernek ve vakıflara harcamak yerine tüm vatandaşların can güvenliğine yatırım yapılamaz mıydı?

“KOCAELİ’NİN ZAMANI YOK”

1999 depreminden sonra binaları güçlendirmemek, hasarlıları yıkmamak da mı kader? “Bunu zamana yayarak planlamamız ve kademeli bir şekilde şehri depreme hazırlamamız gerekiyor” demişsiniz. Kocaeli’nin zamanı yok Tahir Başkan. Acilen hep beraber taşın altına elimizi sokmanın vakti geldi ve geçiyor.”

engin tasdemir