Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engin Taşdemir: Rant var!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Gebze’deki imar değişikliği tartışma çıkardı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde

Sebahattin AydınKocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı ilk meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştiriliyor. “İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, Gebze Belediyesi, Ovacık, Yağcılar, Mudarlı, Ahatlı, Duraklı, Hatipler, Melemezli, Kadıllı, Kargalı, Elbizli, Eleşli-Kangıllı ve Tepemanayır Mahalleleri Meskun Konut Alanı (Kırsal Nitelikli) sınırlarının revize edilmesi ve yapılan düzenlemenin 1/25000 ölçekli nazım imar planına işlenmesi ile ilgili 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili raporu” tartışma yarattı.

ADALETSİZ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir,  1 milyon metrekare yer imara açılıyor.  Çok samimi söylüyorum: Yüzlerce plan değişikliği gördüm. Böyle adaletsiz bir plan değişikliği görmedim.  Zinnur Bey neye göre yapıldığını aydınlatırsa seviniriz” dedi.

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ CEVAP VERDİ

Büyükgöz, “Orhan Bey yanlış bilgi verdi. 1 metrekare tarım alanı yok burada. Yeni sınırların bir kısmı orman alanı dışında bekleniyor. Planda içeri alınan alanlar köy yerleşik alanına bazı binaların alınmadığı taktirde o çizilen alanlar dışarda kalıyor ya da içeri alınıyor. Totalde 220 dönümlük yeni bir hareket var. Herkes rahat olsun. Rant kelimesi benim hayatımda yok. Bizim hayatımızda rant yok. Engin Bey’den bu kelimeleri duymak istemiyorum.” dedi.

ORHAN TANIŞ DA SİNİRLENDİ

CHP’li Orhan Tanış ise, “Benim de uygun gördüğüm yerleri anlattı. Kocaeli’nin 12 ilçesi var. 400’e yakın köy var. Tarım alanları kaybolmasın diye vatandaşın boğazını sıktık. Yüzde 40 imar vermedik. Ama burada ev var diye tren katarı gibi gittik. Burada meclis üyelerini de yanlış bilgi veriyor diye yanıltmasın” dedi.