Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi açılışı için Kocaeli’ye geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi açılışı ve yatırımları duyurmak için Kocaeli’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi açılışını yapmak ve yatırımları duyurmak için Kocaeli’ye geldi. Erdoğan’ı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, milletvekili adayları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, il müdürleri, Cumhur İttifakı üyeleri ve partililer karşıladı. Düzenlenen açılışa yüzlerce partili katıldı.

“BAY BAY KEMAL”

Şu muhteşem katılıma bak. Bugün yine adı koca gönlü yüce, tabiatın ve tarihin şehri Kocaeli’nin tüm güzel insanlarına buradan selamlarımı gönderiyorum. Kocaeli Şehir Hastanemiz ile diğer yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyroumn. Bay bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü? Senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastanelerimizin durumu ortadaydı. Savaş Ay hayatta olsaydı da hastanelerin durumunu görseydi. Hastanelerde hastalarımız rehin ya da rehine alınır orada ölürlerdi. Hatırlıyorsunuz o günleri değil mi? Kimdi o zaman SSK’nın başında bay bay Kemal. Bunlara bu vatan teslim edilir mi? 5 koyunu güdemeyecek olanlara bu vatan teslim edilir mi? Kandile bu ülke teslim edilir mi? Terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi?

“BİZDE AYRIM, BÖLÜCÜLÜK YOK”

Dün Diyarbakır’daydık. Orada vatandaşlarımızın yakarışlarını gördük. Orada ‘ne olur başkanım siz bunların eline bizi bırakmayın’ dediler. Siz bizi bırakmadıktan sonra biz bırakır mıyız? Kandil Diyarbakır annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Diyarbakır’da Edirne’de olan Selo var ya, 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Onlar da Kürttü. Bunların derdi Kürt filan değil, onlar ne kadar Kürt ise biz o kadar Türküz. Bizde ayrım, bölücülük yok.

“MUHTEŞEM BİR HASTANE”

Kocaeli Şehir Hastanemiz 1218 yatağıyla, her türlü imkana sahip birimleriyle gerçekten şu anda iftihar ediyorum. Rabbime hamdolsun, bize böyle bir hastaneyi Kocaelimize yapmayı nasip etti. doktorlarımız da onlardan geri değil. Hasta bakıcısıyla, bütün elemanlarıyla muhteşem bir hastane. Gençler, ben de aşığım size. İnşallah ülkemizin tüm büyükşehirlerini bunun gibi şehir hastaneleriyle donatıyoruz. Şimdi sırada İzmir var. İzmir’i de bayram öncesi yetiştirmeye çalışacağız. İstanbul’da Çamsakura muhteşem bir hastane.

“SANIYORLAR Kİ BU İŞLER KENDİ KENDİNE OLUYOR”

Türkiye’yi sağlık alanında sadece kendi vatandaşlarına hizmet etmekle kalmayıp küresel bir cazibe merkezi haline dönüştürmekte kararlıyız. Nerede yaşarsa yaşasın vatandaşlarımız, sağlık hizmetleri için ülkesini tercih ediyor. Muhalefet yeni bir yalan iftira ile bu hizmetlere saldırmayı sürdürüyor. Hatay’da hastanenin temelinden bir fotoğraf karesiyle bizi aklınca ters köşe yapmak isteyen bir kendini bilmez vardı. O hastane var ya, inşallah bir buçuk ay sonra hizmete girecek. Hastane açıldığında bunu yapanlar çıkıp milletimizden özür dileme onurunu gösterebilecek mi? CHP genel başkanının kariyerinin önemli bir bölümü de şehir hastaneleriyle uğraşmakta geçti. Pandemide ne kadar önemli olduğunu gördük. Sanıyorlar ki bu işler kendi kendine oluyor. Türkiye’nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakarak esip gürlüyorlar. Bu ülkede eser bırakmak, hizmet etmek her yiğidin harcı değildir. Asırlık yatırımlar daha öncesinden yapılsaydı bugün Türkiye bambaşka bir yerde olurdu.

“NASIL BULDUNUZ?”

Fakat eski Türkiye’nin vizyonu buna uygun değildi. Milletimizin baskı ve zulümle potansiyelinden uzak tutulması üzerine kuruluydu. Biz bu köhne düzeni değiştirdik. Milletimizin emanetini yere düşürmemeki mazlumların umutlarını diri tutmak için her gün mücadele verdik. Nasıl buldunuz? Siz böyle derseniz eyvallah güzel. Her güne işte bunları yapmakla başladık. Her geceyi bu mücadeleyle bitirdik. Bu mücadele 14 Mayıs’ta Türkiye yüzyılının müjdesini tüm insanlığa verme mücadelesidir. Siz hazırız derseniz bu iş biter. Türkiye yüzyılı vizyonumuzun önüne türlü türlü engeller çıkarmak için çalışıyorlar.

“VİZYON ZATEN YOK”

Muhalefet 7’li bir masa kurdu. Kumar masası. Yetmedi PKK’sından FETÖ’süne terör örgütleriyle anlaştılar. Herkes var milletin kendisi yok. Vizyon zaten yok. Program deseniz bunların aklı o kadarına zaten ermez. Proje diye ortaya koyduklarının yarısı yalan yarısı yanlış konular. Bir kısmı da zaten yaptığımız işler. Bunların yaptığı bir şey yok. Bunların ülkeye ve millete herhangi bir vaatleri buluşmuyor. Tek yapacakları iş ortaklarının altlarına birer Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı koltukları çekmek. Kamudan atılan teröristleri yeniden devlete doldurmak. Ülkeyi yeniden işçi, memur ve emekli maaşı ödeyemez hale getirmek.

“YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR”

Masadakilerden birisi benim bakanımdı. IMF’nin başındakiyle konuşuyoruz. 6’lı masanın etrafında olan kişi de o zaman benim bakanım. O zaman IMF’nin başındaki olan zata iki de bir Türkiye’ye adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye’yi ben yönetiyorum. Siz değil. Siz taksitlerinizi almaya geliyor musunuz, alıyor musunuz? Alıyorsunuz. 2013’e kadar devam ettik ve 2023’te yaptığımız bu görüşmeden sonra 2013’te bu ödemeyi bitirdik ve IMF’yi Türkiye’den defettik. CHP’ye sorarsan ne diyor IMF ile oturup konuşmak lazım diyor. O sizin işiniz. Rabbim zaten bu fırsatı size vermeyecek. IMF değil biz bize yeteriz. 100 milyar doların üzerine merkez bankasının rezervi çıktı ve gümbür gümbür gidiyoruz. Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar doların üzerine de merkez bankasının rezervi çıkmıştı. Şimdi yine onu yakalayacağız hiç endişeniz olmasın. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar.

“MAAŞLARI KİM ÖDEYECEK?”

Bay bay Kemal’in cumhurbaşkanlığında yapacağı bunlardan ibaret. 10,11 tane büyükşehir belediyeniz var acaba ne yapıyorlar? Yaptıkları bir şey var mı? Yok. Yapamazlar. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Bunlar bir şey yapıyorlar. FETÖcülere ve PKK’larına devlete geri alacağız diye kendileri söz vermedi mi? Burası hukuk devleti. Mahkumları şimdi tekrar içeri alacaklar. Selo’yu çıkaracaklarmış. Çocuk katilini çıkaracaklarmış. Benim milletim bu çocuk katilini dışarı çıkarma sözü verenlerle beraber olur mu? İşte onun için 14 Mayıs’a kaldı 28 gün. Durmak yok, yola devam. Yurt dışından 300 milyar dolar getireceğim diyerek tefecilere ülkeyi pazarlamıyor mu? Sen hangi makamdasın da tefeciler sana böyle bir para vereceğinin sözünü veriyor. Ya biz devlet yönetiyoruz devlet. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin. Bu tefeciler 2 gün sonra alacakları için devletin gelirlerine el koyunca işçi, memur, emekli maaşını kim ödeyecek?

“KOCAELİ DAHA İLERİYE TAŞIYOR MUYUZ?”

14 Mayıs’ta milletimiz hangisini tercih edecek? Bir yanda bizim eser ve hizmet siyasteimiz var, bir tarafta bay bay Kemal’in yıkım siyaseti var. Biz bugüne kadar milletimize hep güvendik. Hiç de hayal kırıklığına uğramadık. 14 Mayıs’ta da milletimizin en doğrusunu yapacağına yürekten inanıyoruz. Şimdi öyle bir ses verin ki Körfez’den sesinizi duymayan kalmasın. Kocaeli, 14 Mayıs’ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha ileriye taşıyor muyuz?

KOCAELİ’DE YAPILANLARI ANLATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1.7 milyar TL’yi geçen 40 farklı projesinin resmi açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 4 milyar TL yatırımı daha var, yapımı sürüyor, inşallah en kısa zamanda açılışlarını yapacağız. Şehir Hastanesi hariç 2.3 milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırıyoruz. Kocaeli’ye kazandırdıklarımız bunlardan ibaret değil. Bugünün rakamlarıyla 150 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Eğitimde 12 bin 877 adet yeni derslik inşa ettik, GTÜ’yü faaliyete geçirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 milyar TL tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 2 bin 822 yataklı 20 hastane dahil 89 adet sağlık tesisi kazandırdık. Şehir hastanemizi bugün resmen hizmete açıyoruz. TOKİ kanalıyla Kocaeli’de toplam 25 bin konut projesini hayata geçirdik. İlk evim projesinde Kocaeli’ye 5 bin 200 sosyal konut yapacağız. İlk arsa projemizle 1.500 konutluk arsa vereceğiz, ilk iş yeri projemizle 450 sanayi dükkanı inşa edeceğiz. Kocaeli’de toplam büyüklüğü yaklaşık 4 milyon metrekare olan 14 milet bahçesi projemiz bulunuyor. 6’sını tamamladık. 4’nün yapımı, 4’ünün projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Ulaştırmada 151 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol projesini toplamda 374 kilometreye çıkardık. Avrupa’yı Asya’yı bulaştıran kentimizde otoyolları kim yaptı? Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Kocaeli’ni yüksek hızlı tren hatlarının merkezi haline getirdik. Yapımı devam eden projeler de tamamlandığında Kocaeli ülkemizin dört bir yanına demir ağlarla bağlanmış olacak. Gebze’yi Marmara’yla boğazın altından geçip Halkalı ile buluşturduk. Yapımı devam eden Gebze-Darıca Metro hattını Marmaray ve Sabiha Gökçen Metro Hattı’na entegre edeceğiz. Şehir hastanesi tramvay hattını bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

“KARARINIZI ONDAN SONRA BELİRLEYİN”

Kocaelili çiftçilerimize toplam 650 milyon TL tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide 6 yeni OSB, 1 yeni endüstri bölgesi, 4 teknopark, 130 AR-GE merkezi ve 16 tasarım merkezi kurduk. Enerjide yaklaşık 765 bin doğalgaz abonesi olan ilimizde yüzde 93’ü doğalgazdan faydalanıyor. Nereden nereye. Ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Bundan yaklaşık 8 ay önce Kocaeli’ye geldiğimde sizlere sandık başına giderken lütfen karşınıza çıkan adaylara şu gözle bakın demiştim. Bu isimlerden hangisi ülkenin sorunlarını çözer diye sormuştum. Mücadelelerden başarıyla çıkar diye sormuştum. Seçimin arifesinde cumhurbaşkanı adayı olarak karşınızdayım. Şimdi aynı soruları yine soruyorum. Sadece size değil milletimizin tamamına soruyorum. İşte adaylar, işte başarılar, işte sandık, işte Türkiye yüzyılını kime emanet edersiniz? Evlatlarınızın istikbalini kime emanet edersiniz? Lütfen bu soruların cevabını aklınıza ve vicdanınıza danışarak verin ve kararınızı ondan sonra belirleyin.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada,