Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erenler Mahallesi’nde çöken istinat duvarı ile ilgili; Büyükşehir sahip çıkmadı, biz misafir ettik!

İzmit Belediyesi, Erenler Mahallesi’ndeki istinat duvarının çökmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çöken duvar sonrası mağdur olan ailelere Büyükşehir’in sahip çıkmadığını, kendilerinin 15 gün bu aileleri bir otelde misafir ettiklerini ve durumu Büyükşehir’e kendilerinin bildirdiklerini ifade etti

İzmit Belediyesi, Erenler Mahallesi'ndeki
İzmit Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
“Kentimizde yayınlanan bir gazetede yer alan habere göre Erenler Mahallesi’nde müteahhit firmanın neden olduğu istinat duvarının çökmesiyle ilgili olarak; “İzmit Belediyesi Yıktı, Büyükşehir sahip çıktı” ifadeleri kesinlikle yanlıştır.

‘BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKMADI, BİZ BÜYÜKŞEHİR’E ULAŞTIK’

“Yaşanan olayda mağdur ailelere Büyükşehir Belediyesi sahip çıkmamış, konaklama ihtiyacı doğrultusunda bizim bilgi vermemiz sonucu, sonradan devreye girmiştir.  Zira mağdur aileler İzmit Belediyesi tarafından uygun şartlarda 15 gün boyunca uygun bir otelde konaklamalarını sağladık.

‘AŞEVİMİZDEN DE DESTEK OLDUK’

Mağdur ailelere konaklama esnasında, sadece sabah kahvaltısı sunan otelin yanı sıra, ailelerin akşam yemekleri önce Gülümse Kafe ve Aşevimiz tarafından sağlandı.

’10 BİN TL KİRA NAKİT DESTEĞİ SAĞLANDI’

Belediyemiz Sosyal Yardım Değerlendime Kurulu’nca söz konusu 12 mağdur hane için de hane başına 10.000 TL nakit destek ile kira yardımı kararı alındı.

‘BÜYÜKŞEHİR AİLELERİN, MAĞDURİYETİNİ Mİ KULLANDI?’

Madem Büyükşehir Belediyesi mağdur ailelere elini uzatacaktı, bunu neden en başında yapmamıştır? Mağdur ailelerin bu dezavantajlı durumunu gazete manşetlerine taşınmasına neden olmuştur? Bizler de merak etmekteyiz.
Kısacası İzmit Belediyesi olarak; bu tür olaylarda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale ederek, mağduriyeti önlemek ve gerekli destekleri sağlamak temel görevimizdir.
Sürecin her aşamasında öncelikle vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı düşünülerek hareket edildiği unutulmamalıdır.
Saygılarımızla.”