Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erkan Bilikli: Tır parkı peşkeş mi çekilecek!

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi’nin tır parkını peşkeş çekeceğini iddia etti. Bilikli yazılı bir açıklama yayınladı.

Saadet Partisi Dilovası İlçe

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli önemli bir açıklama yayınladı. Bilikli açıklamasında Dilovası Belediyesi’nin borçlarından ve tır parkı projesinden bahsetti. Erkan Bilikli’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:”Dilovası Belediyesi’nin daha önce açıklamış olduğu 180 Milyon TL borç batağının sonucunu Dilovası halkı büyük bir acı ile çekmeye devam ediyor. Öyleki bir önceki dönemde başlanan ve yarım bırakılan projelere dahi başlanamıyor.

NEDEN DURDURULDU?

Son olarak Sn Hamza Şayir tarafından açıklanan; Kuzey OSB’ler bağlantı yolu üzerinde bulunan 50 dönümü TOKi’ye diğer 50 dönümü ise Tarım ve Orman Bakanlığına ait toplamda 100 dönüm alana Tır Parkı’nın yapılacağını belirtmiş ve Tır Parkı işletmeciliğinide Dilovası Belediyesinin yapacağını açıklanmıştı. Ancak ekonomik zorluklar gerekçe gösterilerek çalışmalara ara verildi. Sayın Hamza Şayir Tır Parkı Projesinin neden durdurulduğu konusunda bir açıklama yaparsa hepimiz gerçeği öğrenmiş olacağız.

GAYRI AHLAKİ TEKLİFLER

Büyükşehir Belediyesi kaynak aktarmada zorluk yaşıyor ise tabiki bu anlayış ile karşılanabilir. Sayın Hamza Şayir bu proje kapsamında İktisadi açıdan finans bulmakta zorluk yaşıyor olabilir. Ancak son aldığımız bilgilere göre finansmanın temini konusunda daha önce orman ve 2B arazileri üzerinden sicili bozuk yandaş kişi/kişiler tarafından kendisine gayrı-ahlaki teklifler yapılmaktadır.

ŞAYİR’İN DİYET BORCU

Bu teklifler Tır Parkı alanının yapımının, işletilmesinin malum kişi /kişilere parsel parsel verilmesini öngören tekliflerdir. Özellikle sayın Hamza Şayir seçim sürecinde kendisine destek olanların telkini ve ısrarı ile bir diyet borcu hissiyatı içerisinde bulunmamalıdır. Aksi taktirde Kendisinin Tır Parkı alanını bilerek ve kasıtlı olarak kendi yandaşlarına bilinçli bir şekilde parselleyeceği ve bu parsellerden kendisinin de nemalanacağı sonucu ortaya çıkmaktadır.

BAŞKAN DEDİĞİN…

Belediye başkanı dediğin adaletli olur. Seçildiği yerin bir çakıl taşını dahi kimseye yedirmez! Hamza beyden aynı tutumu bekliyoruz. Bizler Kardeşiz. Birbirimiz için dünyada ve ahirettede hayrı istemeliyiz ve birbirimizi uyarmalıyız. Bu hafta içinde yapılacak ikinci bir görüşme ile bu kirli alış-verişin tamalanacağını öğrendiğimiz için biz de uyarıyoruz! Eğer ki Tır Parkı arazisi yada işletme hakkı için özelleştirme süreci içerisindeyseniz bunu kapalı kapılar ardında yapmayın.

SÜRESİ DOLDUĞU ZAMAN…

İhale şartnamesi halkın çıkarına olmalıdır. Şartname İhaleyi alacak kişinin şartlarına uygun hale getirilmemelidir. Belirli kurallar içerisinde, şeffaf, demokratik ve vicdani bir şekilde süreç tamamlanmalıdır. Bizim önerimiz burası için yap-işlet-devret modeli esas alınarak, ilk etapta projesi ile masaya gelen yatırımcının tır garajını yapması ve daha sonra işletmesini almasıdır. Nihayetinde kullanım süresi dolduğu zaman Dilovası Belediyesi’nin dolayısıyla tüm Dilovalıların bir tır parkı olacaktır.

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu 100 dönüm arsa içerisinde arsası bulunan vatandaşlar mağdur edilmemeli. Onların hakkına riayet edilmelidir. Yap-işlet-devret modeli ile de hakaniyet içerisinde ve adaletli bir yol izlenerek sürecin tamamlanacağına da inanıyoruz. Bu sürecin takipçisi olacağımızı, Şeffaf, Demokratik ve halkın yarına olacak tüm çalışmalarda yer alabilceğimizi belirtmek istiyoruz. Selam ve Dua ile.”