Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erol Köse: “Neresi olduğunu bilmeden hoşuma gitti”

İzmit’te Çetin Emeç Üst Geçidi’nin adının değiştirilip, CHP’li Erol Köse’nin adının verilmesinin tartışmaları sürerken Köse’den açıklama geldi

İzmit’te Çetin Emeç Üst

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Yenidoğan’da uzun yıllar Çetin Emeç Üst Geçidi adıyla hizmet veren üst geçidi yenilemiş, bu yeni üst geçide de CHP’li Erol Köse’nin adını vermişti. Ulusal ve yerel gündeme konu olan isim değişikliğinin aktörü, hedefteki CHP’li Erol Köse, basın açıklaması gerçekleştirdi. Uzun uzun konuşan Köse, teklifi kabul etmesinin nedenlerini anlattı.

“HİÇ BEN YAPTIM DEMEDİM”

Erol Köse, “O aşamada büyük bir grip hastalığına yakalandım. İl başkan adaylığı belirleme Harun da, Hikmet de davet etti, gelemeyeceğimi söyledim. Ankara’ya da hasta hasta gittim. Bu hasta ve ölüm haberi içerisinde Tahir Bey bir gün beni aradı. ‘Abi, yeni bir üst geçit yaptım oraya senin ismini vermek istiyorum’ dedi. Ben de ölmüş insanların isimlerini vermek yerine hayattayken bir şeyler yaptıysa verilmesi kanaatindeyim. 30 bin konut yaptım Yahya Kaptan’da, danışmanım TOKİ Genel Müdürü oldu, Yahya Kaptan bittiği zaman ismimi koymak istedi, ben kabul etmedim. Derince’deki yeni yerleşmeler projesinde de istemedim. Erol Köse’nin adı hiçbir yerde ismi geçmedi, geçirtmedim. Gönüllere yerleşebilirsen yerleşirsin, yerleşmediysen bir süre sonra unutulur, geçer. Hiçbir zaman ben yaptım demedim” dedi.

O KÖPRÜYÜ KÖSE YAPTIRMIŞ

Mahle Piston köprüsünü kendisinin yaptığını belirten Köse, “Tahir Bey beni arayınca o rahatsızlık içerisinde neresi olduğunu bilmeden hoşuma gitti ‘Teşekkür ederim’ dedim. Marmara Belediyeler Birliği’nde 45 sene önce kurmuştum, şimdi dünyanın 5’inci platformu haline geldi. Kongre merkezinde 5 bin kişinin katılımıyla yapılan toplantı adeta Erol Köse’nin ele alınıp, Köse’nin değerlendirilmesi olduğu gibi 1 Ekim’deki toplantıyı da Tahir Bey bana yönettirdi. O jest gibi olduğunu düşünerek kabullendim. Nereye yapacaksın diye sordum Yenidoğan dedi. Mahle Piston köprüsünü de ben yaptım. İstanbul trafiği oradan geçerdi ben de köprüyü yaptırdım. Ben oranın Çetin Emeç köprüsü olduğunu da bilmem, 25 senedir İstanbul’da oturuyorum. Dikkatimi çekmedi. Çetin Emeç’i de koymuşlar sonradan oraya dedi. Meclis kararı aldık, kabul etmek durumunda kaldık böyle kaldı iş” dedi.

“BÜYÜKAKIN’I ARADIM”

Tahir Büyükakın ile görüştüğünü belirten Köse, “Fatma Hanım beni aradı, tepki var dedi. Fatma Hanım da Çetin Emeç’in eşini aramış, kütüphaneye verelim ismini demiş, eşinin haberi de böyle olmuş. İsmail Küçükkaya beni aramadı. Ailem de partililerim de dahil olmak üzere beni tanıyan, seven insanların bir bölümünden hakaret içeren sözler de duyuyorum. Senin ismin daha iyi yerlere layıktır deyip de onure eden insanlar da var. Öyle ya da böyle konu olay haline geldi, İdlib meselesine yakın bir yere ulaştı. Tahir Bey’i aradım, ‘Paris’teyim’ dedi. Bu sabah aradım ‘Tahir Bey söz verdim ama böyle bir sorunla karşı karşıyayım’ dedim. Doğrusu ne olursa olsun öyle bir algı oluşmuş ki adeta Çetin Emeç’i yıkıp Erol Köse’yi ikame ederek basın şehidinin ortadan kaldırılmasına yönelik bir algı haline gelmiş. Ben adımın orada olmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.