Ertuğ Reklam Sanayi Şirketi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 3’üncü kısım 428 ada 5 parselde “İlave Proses Elektrikli Motosiklet Üretimi” için 12 Şubat 2026 tarihinde Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatmıştı. Mevcut durumda ışıklı reklam panosu, ışıklı totem reklam direkleri, ışıklı kule panolar ve ışıklı yönlendirme panoları üreten tesis; elektrikli bisiklet, elektrikli motosiklet ve elektrikli mobil üretimine başlayacak. Dilovası OSB’deki fabrika için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED Gerekli Değildir/ÇED Olumlu” kararı verdi.
14 BİN METREKARLİK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR
Ertuğ Reklam Sanayi Şirketi, Dilovası OSB’deki 6 bin 523 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 14 bin 152 metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. Mevcut alan üzerinde hayata geçirilecek fabrikanın yerine dair ÇED raporunda şu ifadeler yer aldı: “Tesis, bulunacağı yer itibariyle ulaşım seçeneklerine yakın oluşu ve yürütülecek faaliyet açısından pazar sıkıntısı yaşanmayacak bir mevkide olmasından dolayı büyük kolaylık sağlanmasından ötürü son derece uygun olmaktadır.”
YILDA 9 BİN ADET ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİLECEK
Ertuğ Reklam Sanayi Şirketi tarafından mevcut durumda yıllık 1.825 adet ışıklı reklam panosu, 120 adet ışıklı totem reklam direkleri, 125 adet ışıklı kule panoları ve 211 bin kilogram da ışıklı yönlendirme panoları üretiliyor. Tesiste planlanan aşamada ise yılda 9 bin adetten oluşan elektrikli motosiklet, elektrikli bisiklet ve elektrikli mobilet üretimi yapılacak.
İNŞAAT SÜRECİ YAŞANMAYACAK
Dilovası OSB’deki fabrikada günde 3 vardiya, vardiyada 8 saat, yılda 350 gün boyunca 23 personel görev yapıyor. Yeni kurulacak olan tesisteki personel sayısı da 30’a yükselecek. 8 milyon 621 bin 107,01 TL’ye mal olması beklenen tesiste herhangi bir inşaat süreci ise yaşanmayacak.
BAKANLIKTAN PROJEYE ONAY GELDİ
Gebzeli şirketin, Dilovası OSB’de kurmaya hazırlandığı fabrikayla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu projeyi onayladı. ÇED kararında şu ifadeler yer aldı: “Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince İLAVE PROSES ELEKTRİKLİ MOTORSİKLET ÜRETİMİ projesi’ne Valiliğimizce ‘ÇED Olumlu (Kapsam Ek-2)’ kararı verilmiştir.”
