Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eski vergi dairesi tehlike saçıyor!

Kocaeli eski Tepecik Vergi Dairesi deprem tehlikesi nedeniyle boşaltılmış, taşınmıştı. Söz konusu bina 1.5 yıldır atıl şekilde bekliyor.

Kocaeli eski Tepecik Vergi

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Alemdar, Tepecik ve Kocaeli İhtisas Vergi Dairesinin içinde hizmet verdiği ve 1999 depreminde hasar gören bina, Ağustos 2021 tarihinde boşaltılmış ve vergi dairelerinin Derince’ye taşınmasının ardından atıl durumda kalmıştı. Hasarlı olduğu için tehlike saçan ve harabe gibi kalan bina Gelir İdaresi Tarafından Milli Emlak’a devredilen binayı otopark yapmak isteyen Büyükşehir’e 14 ayın ardından devredildi.

YIKIM İÇİN İHALE

Atıl durumdaki binanın, sit alanında olması nedeniyle yıkımı için Koruma Kurulu’na başvurulurken, kurul kararının ardından Büyükşehir, binayı hurda karşılığı yıkım ihalesi yaparak yıkacak. Devirin ardından yıkım için Koruma Kurulu’na başvuran Büyükşehir, aynı zamanda mekanik otopark projesi için de ihaleye çıktı. Hem Vergi Dairesi hem de yıkılan Kocaelispor binasının yerine yapılacak mekanik otopark projesi için ihale yapıldı. 28 Eylül’de yapılan ihaleye 3 firma katıldı. 723 bin muhammen bedel ile yapılan ihaleyi Arif Bıltır 700 bin lira ile aldı. Sözleşmesi yapılan ihalede ihaleyi alan şahıs firması 110 gün içinde projeyi tamamlayarak Büyükşehir’e teslim edecekti.

ATIL DURUMDA BEKLİYOR

Söz konusu ihalenin üzerinden 2 ay geçti ancak vergi dairesi binasında herhangi bir çalışma başlamadı. Çalışmaların koruma kurul kararı henüz çıkmadığı için başlayamadığı kent kulislerinde konuşuluyor. Atıl durumda 1.5 yıldır bekleyen bina çevreye büyük tehlike saçıyor. Olası bir depremde yıkılmasına kesin gözle bakılan binayla ilgili herhangi bir önlem alınacak mı merak ediliyor.