Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ethem Sancak Kocaeli Büyükşehir’i şikayet etti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 Ekim 2020’de “109 adet otobüs alımı için” bir ihale düzenledi. İhaleyi Karsan kazandı. AKP’li Ethem Sancak’ın BMC’si, bu ihaleyi Kamu İhale Kurumu’na şikayet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15

Kamu İhale Kurumu’nun 13 Ocak tarihinde yayımladığı bir başka tutanakta da dikkat çeken bir şikâyet başvurusu yer aldı. Tutanağa göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 Ekim 2020’de “109 adet otobüs alımı için” bir ihale düzenledi. İhaleyi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa bir süre önce Saray’ın bahçesinde sürücüsüz elektrikli otobüsünü test ettiği Karsan Otomotiv Şirketi’nin aldığı açıklandı.

BMC’NİN ŞİKAYETİ KABUL EDİLMEDİ!

Ancak Ethem Sancak’ın BMC Otomotiv Şirketi, Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç’ın eşi İnan Kıraç’ın sahibi olduğu şirketin aldığı ihaleyi şikâyet etti. BMC, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyi alan Karsan Otomotiv’in belgelerinin eksik olduğunu ileri sürdü. Kamu ihale Kurumu ise “İhaledeki mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte olduğunu” belirterek ihaleyi iptal etmedi.