Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EYT’lilere Lastik-İş Sendikası’ndan destek

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, emeklilikte yaşa takılanlara destek için bir açıklama yayımladı ve, “görülemez. EYT sorunu bir an önce çözülmeli ve dışarıdan yaş bekleme uygulaması kaldırılmalıdır.” dedi

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), ülke genelinde mücadelelerini sürdürüyor. Bu mücadeleye sendikalardan da destek geliyor. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, yaptığı açıklamada EYT’lilere haklarının teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

BİR İŞÇİ EMEKLİ OLMAK İÇİN YAŞ BEKLEMEMELİ

Alaaddin Sarı, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde adeta kangren olmuş bir konu, EYT olarak adlandırılan emeklilikte yaşa takılan işçilerin durumudur. Sosyal Güvenlik Sistemi’ndeki çarpıklığın olması, hiç suçu ve günahı olmayan insanların üzerine yıkılmıştır. Var adaletsiz Sosyal Güvenlik Sistemi devam ettikçe, bu sorun daha da büyüyecektir. Burada sormamız gereken soru şudur; hizmet yılı ve prim koşullarını yerine getirdikten sonra bir işçinin emekli olmak için yaşı beklemesi ne demektir.

BU UYGULAMA İNSAFSIZLIK

25 yıl sigortalı olarak çalışıp, prim ödedikten sonra sağlık güvencesinden bile yoksun bırakılmasının geçerli bir açıklaması olabilir mi? Böyle bir uygulama en hafif deyimiyle insafsızlıktır. Yıllarca vergi ve sigortasını ödemiş, birkaç kuruş geliriyle yaşamını sürdürmeye çalışanlara böyle bir kader reva görülemez. EYT sorunu bir an önce çözülmeli ve dışarıdan yaş bekleme uygulaması kaldırılmalıdır.

ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

Asgari ücreti ayarlarken temel alınan enflasyon değerleri yetersizdir. Türkiye’de asgari ücretin çok az üzerinde gelir elde edenlerin sayısı toplam ücretlerin yüzde 47’sine ulaşmaktadır. Bu oran, dünyanın eli yüzü düzgün hiçbir ülkesinde bulunmayan yaygın bir düşük ücret okyanusunu ifade etmektedir. Yaygın bir sefalet vardır.”