Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fahrettin Koca Kocaeli açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kocaeli ilini de ilgilendiren önceli bir açıklamada bulundu. Koca pnömonili hasta sayısında Kocaeli’de çok artış olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kocaeli açıklamasında bulundu. Sosyal medya sitesi Twitter üzerindeki hesabından yaptığı açıklamada güncel corona virüsü rakamlarına da yer verdi. Verilere göre bugün 16 kişi hayatını kaybederken 921 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 225 bin 173’e toplam can kaybı da 5 bin 596’ya yükseldi. Bakan Koca “Son 1 haftada pnömonili hasta sayısı oranı en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman” dedi.

Fahrettin Koca Kocaeli 25 Temmuz

Zatürre (Pnömoni) Nedir?

Zatürre nedir, tıp dilinde pnömoni olarak adlandırdığımız akciğer iltihaplanmasıdır. Bakteri, virüs, gibi mikroplara bağlı oluşabilmektedir. Zatürre(pnömoni) en sık görülen, hekime başvurmaya neden olan, en fazla ölüme yol açabilen hastalıklar arasındadır. Çocuklarda, 65 yaş üstü yaşlılarda, kronik bir hastalığa sahip olanlarda (böbrek, şeker, kalp veya akciğer hastalığı gibi), sigara kullananlarda, bağışıklık sistemini baskılayan bir hastalık veya ilaç kullanımı olanlarda görülme sıklığı daha fazladır. Toplumda gelişen pnömoniler, tüm dünyada hastane başvurularının, tedavi giderlerinin, iş-okul günü kayıplarının ve ölümlerin önemli bir kısmından sorumludur.

BULAŞMA RİSKİ VAR

Bazı zatürre (pnömoni) türlerinde hasta kişiden sağlam kişilere doğrudan bulaşma riski vardır. Ama zatürre (pnömoni) hastalık çoğunlukla, hastanın kendi ağız, boğaz veya sindirim kanalında bulunan mikropların akciğere ulaşmasıyla meydana gelmektedir. Normal durumda hastalığa neden olmayan bu mikroplar, vücut savunması zayıf düşmüş kişilerde zatürre (pnömoni) oluşturur. Kusmalar, geçirilmiş uzun süreli ameliyatlar, alkol kullanımı, grip salgınları da zatürre gelişimini kolaylaştıran diğer faktörler arasındadır.