Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fahri Örengül: İçimden başsavcıyı, adalet komisyonu başkanını kınamak geliyor ama…

Kocaeli Barosu eski Başkanı Fahri Örengül, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Kocaeli Başsavcısı herhalde hukukun sorunlarıyla çok ilgili değil. Adalet komisyonu başkanı da katılmadı. Onlara göre hukuktan yana bir sorun yok. İçimden başsavcıyı, adalet komisyonu başkanını kınamak geliyor ama içim elvermiyor. Taşıdıkları makam nedeniyle kınayamıyorum” dedi.

Kocaeli Barosu eski Başkanı

Özgun imzaKocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. Düzenlenen genel kurula mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem baro başkanları, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski bakan Ali Haydar Konca, baro başkan adayları Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Baro Başkanı Sertif Gökçe yaptı. Genel kurulda meslekte 20 ve 30’uncu yılı dolduran avukatlara plaket verildi.

“İÇİM ELVERMİYOR”

Genel kurulda konuşma yapan Kocaeli Barosu eski Başkanı Fahri Örengül, “Önemli bir sorun var. Biz biraz bu kongreleri çalışmaya değil seçime endeksli yapıyoruz. Kocaeli Başsavcısı herhalde hukukun sorunlarıyla çok ilgili değil. Adalet komisyonu başkanı da katılmadı. Onlara göre hukuktan yana bir sorun yok. İçimden başsavcıyı, adalet komisyonu başkanını kınamak geliyor ama içim elvermiyor. Taşıdıkları makam nedeniyle kınayamıyorum. Onlar gelemiyorsa yargı bağımsız olmadığı için buraya gelme cesaretini göstermiyorlar. Yargının bağımsız olmadığının en net ifadesidir.

“HALEN ADLİYEMİZ YOK”

Halen Kocaeli’de bir adliyemiz yok. O kadar çok şeye para harcanıyor ki. Ek bina, esnaflarımızı taşımak için yaptığı bir bina. O parayla Kocaeli’ye bir adliye yapılabilirdi. Kocaeli Barosu bunların çözümü için gerçekten çaba sarf ediyor.