Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet : 216 aracımız bütün kentimize hayırlı olsun

İzmit Belediyesi satın aldığı araçların modern hayvan pazarında müdürlüklere dağıtımını gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi satın aldığı

İzmit Belediyesi satın aldığı araçların modern hayvan pazarında müdürlüklere dağıtımını gerçekleştirdi. 216 aracı filosuna katan İzmit Belediyesi, 150 milyonluk kredi kullandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kullanılan kredinin faizi ile birlikte 230 milyona dayandığını söyledi. Hürriyet, “Biz yolumuza devam edeceğiz, doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. 216 aracımız bütün kentimize hayırlı olsun. Kalan araçlarda geldiğinde güzel bir tanıtım yapacağız” dedi.

“İZMİT HALKINA ZARARI 300 MİLYON”

Hürriyet, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bugün Cuma akşamı itibari ile 12 kamyonumuz teslim edildi. 60 küsür aracımız peyder pey teslim edilmişti. Biz bu araçları doğrudan devletten satın almış olduk. Bütün araçlarımız resmi plakalı haline geldi. Hiçbiri makam aracı değil. O dönem 55 milyonu kullansaydık 66 milyon ödeyecektik ama meclisten yetki alamadık, faizlerin yükselmesi, eder değerlerin yükselmesi ile daha yüksek bedelden satın almak zorunda kaldık. 150 milyon civarı bir para kullanmak zorunda kaldık. Faizi ile birlikte 230 milyona vardı, kiralama bedellerinde koyduğumuzda 5 yıl önce 28 milyon verilmeyen yetkinin İzmit halkına zararı 300 milyon üzerindedir. Sonuçta halkın cebinden çıkıyor. O para ile kaç kültür merkezi yapardık, kreş açardık, kamyon alırdık ama yine de bu ekonomik krizi rağmen yine de kiralamadan daha ucuz.

“ MECLİS ÇOĞUNLUĞU İLE BİRLİKTE BİR DÖNEM DAHA İSTİYORUZ”

Keşke 5 yıl önce sözümüz dinlenseydi. Ama 5 yılın sonunda bunu başarmak için mücadele etmek kıymetliydi, bunu başarmış olmak bile kıymetli. Hiçbir şey yapmasak bile bu filoyu kurmak çok kıymetli bunlar halkın malıdır. 2 yıl sonra bu araçların tamamı İzmit Belediyesi’nin. Halk bunu görmeli diye bu araçlar halkındır yazdırdık. Yeni dönemde halkımızdan çok önemli bir isteğimiz var mecliste çoğunlukla birlikte bir dönem daha yetki istiyoruz. Bu zorlukta bunları başarıyorsak daha güçlü olduğumuzda daha çok şey başarırız. Elbette kentin 20 yıllık sorunlarını bir gecede çözmeyi isteriz ama kolay değil, şartlar. Hiçbir AK Partili belediyeye yapılmayan çifte standartların bize yapılması, ama halk bunu görüyor. Biz yolumuza devam edeceğiz, doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. 216 aracımız bütün kentimize hayırlı olsun. Kalan araçlarda geldiğinde güzel bir tanıtım yapacağız.”