Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet açıkladı: 46 milyona 59 araç alıyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet araç için kredi kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet, toplam 46 milyon TL’ye 59 araç satın aldıklarını açıkladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan araç satın alınması için kredi kullandırma maddesi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin çekimser kalması nedeniyle mecliste kabul edilmişti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 46 milyon kredi ile ilgili süreci anlatarak “Toplamda 46 milyonluk kredimiz şu anda onaylanmış bulunuyor. Hayırlı olması kredi kullanımı değil, bu parayla alınacak hizmet araçları. Araçlarımızı Ford’tan alacağız. Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alacağız” dedi.

“OLUMLU SONUÇ ALAMADIK”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şu ifadelerde bulundu; “İller Bankası genel müdürümüzü ‘keşke yılın ortasında gelseydiniz çok daha fazla miktarda kredi kullandırma imkanım olabilirdi’ dedi. Yılın ortasında başladık meclise sunmaya. Keşke o dönemde hızlıca onaylanmış olsaydı. İller Bankası’ndan 7 buçuk alabildik. 38 milyon 630 bin TL kısmını da önce kamu bankalarına gittik. Olumlu sonuç alamadık. TEB, uygun faizlerde kredi vermeyi kabul etti ve dün itibariyle imzalarımızı attık. Toplamda 46 milyonluk kredimiz şu anda onaylanmış bulunuyor.

“FORD’TAN ALACAĞIZ”

Hayırlı olması kredi kullanımı değil, bu parayla alınacak hizmet araçları. Araçlarımızı Ford’tan alacağız. Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alacağız. Ford ile yapılan üst düzey görümeler neticesinde çok ciddi katkıları oldu ve araçlarımız üretim bandına girdi. 46 milyona denk gelen 59 aracımızın birçoğu kamyon ve kamyonet tarzı araçlar. Bir kısım da kombi tipi ticari araç. 59 aracımızın alım süreci başarılı bir şekilde yürüyor. 2 buçuk yıl önce 27 milyona aldığımız 71 kamyonumuzun şu an belediyeye değeri 150 milyona yakın. Bugün aldığımızı 1 yıl sonra belki de 100 milyona çıkacak. Kredi bittikten sonra bir daha kiralama konuşulmayacak. Her halükarda kamu kazanıyor, israfın önüne geçiliyor.

GEBZE BELEDİYESİ İLE KARŞILAŞTIRDI

Başkasının malına para ödeyeceğimize kendi malımıza kira öder gibi ödeme yaparak malın sahibi olmak istiyoruz. İki krediyle aldığımız araç sayısı 130 hizmet aracı. Satın almanın karlı olduğunu, diğer belediyelerin yaptığı kiralama ihaleleri bizi haklı çıkardı. Rakamları milletimizin görmesi lazım. 59 aracı 46 milyona satın alırken, Gebze Belediyesi 53 tane aracı KDV ile beraber 75 milyon, fiyat farklarında 85 milyonun üzerinde kiralama yaptı.”