Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet araç kredisi için Fikri Işık’ı araya soktu!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 46 milyon TL’lik kredi için İller Bankası’na gitti. Hürriyet, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’tan destek istediğini sosyal medya hesabından paylaştı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Özgun imzaBelediye araçlarının satın alınması için kredi kullanım yetkisi sebebiyle İzmit Belediyesi geçtiğimiz ay üç kere toplanmış, son olağanüstü meclis toplantısında Cumhur İttifakı meclis üyelerinden 6 kişinin katılmaması nedeniyle söz konusu madde oy çokluğuyla geçmişti. Yetkiyi alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün Ankara’ya İller Bankası’yla görüşmeye gitti. Hürriyet, İller Bankası önünden yaptığı paylaşımda, “Hizmet araçlarımız için Bakanlık onayı gerektirmeyen 46 Milyon liralık için yazımızı dün itibariyle yazmıştık. Bugün de İller Bankasında kredi onayının bir an önce sonuçlandırılabilmesi ve birebir görüşmelerimizi sürdürmek için Ankara’dayım” ifadelerine yer verdi.

“DESTEK RİCA ETTİK”

Hürriyet, süreci daha da hızlandırabilmek için AK Parti Kocaeli Milletvekili, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı ve eski bakan Fikri Işık’ı ziyaret etti. Hürriyet bu ziyaretle ilgili olarak, “Hizmet araçlarımız için Bakanlık onayı gerektirmeyen 46 Milyon Liralık İller Bankasında kredi onayının sonuçlandırılabilmesi için AKP Kurucularından, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’tan destek rica ettik. Misafirperverliği için kendilerine çok teşekkür ediyorum” sözleriyle paylaşım yaptı.

FİKRİ IŞIK “DOĞRU BULMUYORUM” DEMİŞTİ

Bilindiği gibi Fikri Işık geçtiğimiz ay Gazeteci İsmet Çiğit’e yaptığı ziyarette araçların satın alınması için kredi kullanım yetkisi verilmesi hakkında mecliste oy birliği sağlanamaması hakkında Fikri Işık, “Fatma Hanım araç satın almak için kredi istiyorsa, bırakın alsın. Buna engel olmakla Belediye Başkanını mağdur duruma düşürüyorlar. Ben il başkanıyken, Hikmet Erenkaya Büyükşehir Başkanıydı. Belediye borçları nedeniyle Ankara’dan ödenekleri kesilince beni arar, yardım isterdi. Erenkaya personel maaşlarını ödeyebilsin diye ben AKP il başkanı olarak Ankara’da aracılık yapar, para gönderilmesini sağlardım. İstanbul Belediyesi’nde de, İzmit Belediyesi’nde de meclis çoğunluğunu elde bulundurmanın avantajını belediye başkanlarının işini güçleştirmek için kullanmayı doğru bulmuyorum” demişti.

İL VE İLÇE ÖRGÜTÜNÜN HABERİ VAR MI?

Hürriyet’in bu açıklamadan destek bulup Fikri Işık’ın yanına gittiği tahmin ediliyor. Ayrıca söz konusu ziyaret hakkında CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın bilgisinin olup olmadığı merak ediliyor.

HURRIYET