Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet: Kredi çıkmazsa mecburen kiralama için açık ihaleye çıkmak durumunda kalacağız

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda hizmet araçlarının satın alınma sürecini anlattı. Hürriyet, kredi sürecini anlatarak” Eğer, bütün araçlarımızı satın alma gibi bir durumumuz kısa vadede netleşmediği takdirde mecburen kiralama için açık ihaleye çıkmak durumunda kalacağız” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Özgun imzaSEBO İMZAİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda hizmet araçlarının satın alınma sürecini anlattı.Hürriyet’e İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural da eşlik etti.

“GÖRÜŞMELER MUHTEŞEM HAVALARDA GEÇMİYOR”

Hürriyet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hizmet araçların satın alınmasıyla ilgili sürece girmiştik. Vatandaşımızı sürekli bilgilendireceğiz demiştik. Hangi konumdayız, ne kadar ilerleyebildik bununla ilgili bilgilendirme arzusundayız. Meclisten karar çıkar çıkmaz biz özellikle bakanlık onayı beklemeksizin 46 milyonluk kredi tutarımız vardı. Hızlı bir şekilde alabilmek için yazışmalara başlamıştık. Özellikle önceliğimiz İller Bankası. Çünkü İller Bankası’nın hem kredi faizi düşük, ödeme koşulları belediyemiz lehine ve sonuçta devlet bankası. Yazımızı yazdık ve ardından direkt atlayıp gittik. Ne yazık ki bu görüşmeler çok muhteşem havalarda geçmiyor.

İLLER BANKASI: ÇOK GEÇ GETİRDİNİZ

WhatsApp Image 2022 10 13 at 11.27.58Malum yıl sonu, ekonomik kriz, devletin bütçelerinin öngörülerinin tutmaması… 46 milyon veriyoruz gibi bir sonuç alamadık. Çok küçük bir miktar nakit verebiliriz dediler. Bunlar daha netleşmedi. Önümüzdeki hafta İller Bankası genel müdürüyle randevumuz var. İller Bankası Genel Müdürü telefonla döndü, ne yazık ki bize ‘çok geç getirdiniz, yılsonu bütçelerimiz sıkıntılı, nakit akışı sıkıntılı, hepsini bir anda verme şansına sahip değiliz. Keşke yıl ortasında getirseydiniz’ dedi. İlk getirdiğimizde gitseydik belki de birçoğunu almış olacaktık.

“KREDİ FAİZİMİZ SÜREKLİ DEĞİŞECEK”

Bir kısmını verip, teminat mektubu ve kalanını da ocakta verebiliriz gibi bir süreç var. İller Bankası’ndan 46 milyonun tümünü net ve nakit alamayacağımız netleşti. Çok küçük miktarını nakit, bir miktarını teminat mektubu, kalanını da belki ocakta. İller Bankası süreciyle kalmadık. Biz tüm kamu bankalarını genel merkez düzeyinde ziyaret ettik. Oralardan İller Bankası’ndan daha kötü bir sonuçta döndük. Nakit bulmak zor. Sabit faizli kredi kullanamıyoruz. 27 milyonluk krediyi aldığımızda faizimiz sabitti. Enflasyondan etkilenmiyor, artmıyor. Mart ayında bu kredimiz bitecek. Yeni kullanacağımız kredide enflasyona bağlı olarak faiz oranımız sürekli değişecek. Bugün çektiğimiz 46 milyon faiz masrafıyla beraber şu kadar diyemiyoruz. Şunu da gördük; çok uzun vadeli de bankalar kredi vermeye taraflı değiller. Vade ne olursa olsun ne yazık ki sabit bir faiz ödemeyeceğimiz de netleşti. Çekeceğimiz 46 milyonluk kredinin tüm borcunu ödediğimizde toplam tutarı şu anda öngöremiyoruz.

“KİRALAMA İÇİN AÇIK İHALEYE ÇIKMAK DURUMUNDA KALACAĞIZ”

Özel bankalara da yazı gönderdik. Hepsini karşılaştıracağız. Sadece bununla da yetinmedik. Araba fabrikalarıyla da görüşüyoruz. Onların da kredi politikaları var. Onlar da bize birkaç model çalışıyorlar. Birçok planı düşünmeye çalışıyoruz. Bilinmez bir süreç, ekonominin geldiği noktayla birlikte 2 yıl önceki gibi koşulların net olduğu dönemde değiliz. İller Bankası genel müdürüyle randevumuz var, orada netleştireceğiz. Önümüzdeki hafta netleşecek. Eğer beklentimiz yüksek oranda netleşmezse biz alabildiğimiz krediyle ne kadarını alabilirsek araçlarımızın almaya çalışacağız. 200 araçtan bahsediyoruz; bunlar bizim hizmet araçlarımız. Eğer, bütün araçlarımızı satın alma gibi bir durumumuz kısa vadede netleşmediği takdirde mecburen kiralama için açık ihaleye çıkmak durumunda kalacağız. Üzerimizde karalama kampanyası oluyor diye bunu söylüyorum. Çünkü bizim 3 aylık ihalemiz var; yıl sonuna kadar geçerli. Yıl sonunda bu da bitecek. Tüm araçları alamadığımız ya da netleşmediği takdirde yeniden ihaleye çıkabiliriz. Araçsız kalmamak için uğraşıyoruz. Daha önceki ihalemizi 4 ay öncesinden başlatmamıza rağmen KİK süreci ve meclis nedeniyle takılmıştık. Açık ihale yapabilmek için de 3, 3 buçuk ay önceden sürecimizi başlatmak zorundayız. İller Bankası’ndan sonra netleşen sürece göre karar vereceğiz. Kaçı için tekrar kiralama ihalesine çıkacağız

“HER ÖNLEMİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

İller Bankası, ‘veremediğimiz geri kalan kredi için Ocak ayında verebiliriz belki’ dedi. Bunu da önümüzdeki hafta netleştirmiş olacağız. 21-B davet usulü değil açık ihale usulü yapmak istiyoruz. Araç alacaktınız, yeniden kiralama ihalesine çıkıyorsunuz denmesin. Her önlemi almak zorunda olduğumuz için.