Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet, satın almanın avantajlarını anlattı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhur İttifakı’nın araç satın alma yetkisi vermemesini basın toplantısı düzenleyerek eleştirdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün İzmit Belediye Meclisi’nde hizmet aracı alımı için talebinin Cumhur İttifakı’nın onay vermemesi üzerine bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Hürriyet’e toplantısına; CHP Kocaeli İl Örgütü, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve CHP il ve ilçe örgüt yöneticileri de destek verdi.

5-6 MİLYON TL TAKSİT ÖDEYECEKTİK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şunları anlattı: “Peki 71 aracın 3 yıldır maliyeti ne kadar? 2 yıl önce yaptığımız hesapların hepsini tutturduk. 4.5 milyon lira bakım onarım masrafımız oldu. 650 bin lira trafik sigorta masrafımız oldu. 20 milyon lira akaryakıt ödememiz oldu. Satın aldığımız araçları almasaydık. 36 ay kiralamış olsaydık 90 milyon TL. Biz o araçları kiralasaydık bugün 5-6 milyon TL taksit ödeyecektik. Biz aylık 900 bin TL satın alma kredisi ödüyoruz.

160 MİLYON TL AVANTAJ ELDE ETTİK

Biz ana para artı faiz 31.5 milyon TL, diğer giderlerle 56 milyon TL ödeyerek kiralama yapmayarak tahmini öngördüğümüz kiralama maliyetinden bugün olsa 170 milyon TL ödeyeceğimiz para. Biz 100 milyon TL üzerinde tasarruf yaptık. 27 milyon TL’lik satın almayla bu tasarruf yaptık. Araçların bugünkü değeri 76 milyon TL. Biz en az 160 milyon TL’lik avantaj elde ettik. 2 yıl önceki 27 milyon TL’lik satın almanın tasarruf miktarından bahsediyorum.

200 YENİ ARAÇ 120 MİLYON TL

İki yıl sonra geldiğimiz noktada parça parça ihalelerimiz var. Biz hepsini aynı zaman içinde planlayalım. Satın alamadığımız 200 aracımız var. Eylül ayında bunların kiralama günleri geliyor. Biz bu kiralama günü gelmeden 5 ay kala çalışmaya başladık. Bu 200 aracı satın alsak Devlet Malzeme Ofisi’nden alacağız. Nisan ayı itibariyle satın alsak 112 milyon TL’ydi. 1 ay geçti 120 milyon TL’ye çıktı. Biz de meclise sunalım istedik. Doğru karar verdiğimiz ortada. Meclise 125 milyon TL kredi yetkisini getirdik. Krediyi İller Bankası’ndan almak istiyoruz.

KİRALAMAYLA SATIN ALMAYI KARŞILAŞTIRIYORLAR

Satın alma her zaman daha avantajlıdır. Yıllarca hizmet devam eder. Bir aracı en az 10 yıl 15 yıl kullanırsınız. Biz bunu düşünerek 200 aracı satın almak için yola çıktık. Onlara ilişkin hesapları yaptık. Karalama kampanyası yapıyorlar. Bizim yaptığımız hesaplar öngörülemeyen ekonomik koşullarda vallahi iyi öngörü yaptık. Her zaman satın alma kardeşim. Dünkü mecliste kiralama ve satın alma parasını karşılaştırıyorlar. 2 yıllık kiralama ücretiyle 2 yıllık satın almayı karşılaştırıyorlar. Biz bu araçları 10 yıl 15 yıl kullanacağız. Büyük araçlarda kiralamayı kaldırmamız bizim lehimize olacak.

BİZ GELDİĞİMİZDE FOTOKOPİ MAKİNELERİ BİLE KİRALIKTI

İki yıl önce 55 milyon TL kredi onayı verseydiniz hiçbir şey tartışmıyoruz. Bu tartışmalarla milletin aklını bulandırmaya gerek yok. Bize çamur atabilmeleri için önce ellerinin temiz olması lazım. Kamunun menfaatini nasıl düşündüğümüz ortada. Biz geldiğimizde bu belediyede fotokopi makineleri bile kiralıktı. Biz gittik DMO’dan satın aldık. İstesek kiralamaya devam ederdik. Bu saçma sapan tartışmalar bitsin istiyoruz.”