Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet soruşturma ile karşı karşıya!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet soruşturma ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. Hürriyet ‘soruşturma açıldı’ dedi ancak İçişleri Bakanlığı henüz soruşturmaya izin vermedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Görevi kötüye kullanmak iddiasıyla kendisi hakkında soruşturma açıldığını duyuran Hürriyet detayları az önce sosyal medya hesabı Facebook üzerinden duyurdu. Hürriyet’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Şaka gibi… Tespit ettiğimiz usulsüzlüklerle ilgili 2 kez üst üste bakanlıktan müfettiş istedik. Her ikisi de reddedildi ve müfettiş gönderilmedi. Ama hakkımda anında Kocaeli Büyükşehirden müfettiş görevlendirildi.

ÇÖP ŞİKAYETİ YOLSUZLUKLARDAN DAHA ÖNEMLİ

Neden mi? Çöp konteynerlerinin düzenli toplanmaması ve dezenfektasyonların yapılmaması iddiasıyla verilen dilekçe savcılık tarafından bakanlığa gönderiliyor, bakanlık da müfettiş görevlendiriyor, üstüne üstlük görevi kötüye kullanmaktan… Demek ki çöp şikayeti yolsuzluklardan daha önemli! İnanılır gibi değil.”

FATMA KAPLAN HÜRRİYET SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Hatırlanacağı üzere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart seçimlerinden sonra belediyedeki yolsuzluklar nedeniyle kurum içi soruşturma başlatmıştı. Fatma Kaplan Hürriyet soruşturma sonrasında konuyu adli makamlara da iletmişti. Ancak bütün taleplere rağmen İçişleri Bakanlığı’ndan belediyeye herhangi bir müfettiş gönderilmemişti.

BAKANLIK İZİN VERİRSE AÇILACAK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in paylaştığı ilk evrakta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin konu ile ilgili ön araştırma talep ettiği görüldü. Yine aynı evrakta henüz soruşturma açılmadığı ancakKocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına görevi kötüye kullanmak ile ilgili işlem yapılması için talepte bulunulduğu ifade edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı taleple ilgili İçişleri Bakanlığı’na başvuracak. Bakanlık izin verirse Fatma Kaplan Hürriyet soruşturma konusu olacak ve hakkında soruşturma açılacak..

Konuyla ilgili belgeler şöyle;