Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fay hattını unutturmak için her şeyi yaptılar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Batuhan Bayındır 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Bayındır açıklamasında Başiskele’de yer alan fay hattının nasıl unutturulmak istenildiğini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
ugur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Batuhan Bayındır 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Bayındır açıklamasında Başiskele’de yer alan fay hattının nasıl unutturulmak istenildiğini anlattı. Bayındır’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bizlerin hayatını derinden etkileyen, çocuk yaşta büyük acılarla tanıştığımız 17 Ağustos deprem felaketinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Bu travmatik sürecin toplumda unutulmaz bir ders olmasını beklesek de maalesef yıllar bize tersini gösterdi ve göstermeye devam ediyor.

TEHLİKELİ OLAN BÖLGELER

Yaşadığımız deneyimlerden yıkım ve hasarların tamamına yakınının aslında imara hiç açılmaması gereken zayıf dayanımlı, suya doygun ve sıvılaşma riski bulunan ovalar ve tarım alanlarında gerçekleştiği görülmüştür. Daha da tehlikeli olan bölgeler fay deformasyon alanı dediğimiz fay kırıkları yakınındaki alanlardır. Belli bir büyüklüğün üzerindeki depremlerde yüzey fayı tehlike alanında bulunan yapıların ayakta kalma olasılığı yoktur.

Batuhan Bayindir

FAY HATTI YANINDA KREŞ

Kocaeli ilinin Başiskele ilçesi Bahçecik, Yeniköy, Karşıyaka, Yuvacık ve Kullar beldelerinin 2008 yılında birleşmesi ile kuruldu ve bu tarihten sonra bölge çok hızlı bir şekilde yapılaştı. İlçede çok iyi bilinen 17 Ağustos Fay Hattı Bulvarı da, ismiyle müsemma 1999 depreminde oluşan fay kırığının etrafının düzenlenmesi ile oluşturuldu.Aşağıdaki uydu videosu bölgenin zaman içerisinde nasıl yapılaştığını bize açıkça gösteriyor. Bulvarın üzerinde konutlar, iş merkezleri ve hatta bir kreş bulunmakta.

BAŞSİKELE RUHSAT VERMEYE DEVAM EDİYOR

Zaman içerisinde toprak sahipleri ve müteahhitler rahatsız olmuş olacak ki, ’17 Ağustos Fay Hattı Bulvarı’ ismi 2018 yılında Büyükşehir meclisinde alınan kararla ’17 Ağustos Bulvarı’ olarak değiştirildi. Muhtemelen kesmemiştir, yakında bu ismi de değiştirirler. Yakın zamanda yaşadığımız 6 Şubat felaketinden sonra tüm ülkede kırmızı alarmla imar düzenlemeleri yapılırken, Başiskele Belediyesi umarsızca alanda ruhsat vermeye devam ediyor.

17 Agustos Fay Hatti Bulvari

ÇIKAR ZİNCİRİNDE TEK MAĞDUR VATANDAŞ

Bununla da kalmayıp bulvarın bittiği yerde fay hattı üzerine “Gençlik Merkezi” inşaatı yapıyorlar. Yakın zamanda gösterişli biçimde açılışı yapılacak olan bu yapının da tehlikeli fay hattı zonu içerisinde bulunduğunu özellikle belirtmek isterim. Toprak sahibi memnun, müteahhit memnun, ruhsat ve iskan harçlarıyla kasasını dolduran belediye memnun. Bu çıkar zincirinde yine tek mağdur vatandaş. Demokrasi bu demek değil. 17 Ağustos depreminden çıkaramadığımız dersi 6 Şubat depreminden çıkarmamız ümidiyle.