Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye Caddesi esnafı yeter dedi: Kimse ile kavga etmeye niyetimiz yok

Fethiye Caddesi’nde güzergah tartışması nedeniyle yapımına başlanılmayan Vakıf İş Hanı nedeniyle hem iş hanını yapacak şirket yöneticileri hem de Fethiye esnafı bir araya geldi. Yapılan açıklamada hem yöneticiler hem de esnaf artık konunun çözülmesi gerektiğini bildirdi. Yetkiler İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten altıncı kez randevu talep ettiğini yaptıkları açıklamada duyurdu.

Fethiye Caddesi’nde güzergah tartışması

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi kesişiminde bulunan Vakıf İş Hanı mayıs ayında yıkılırken İzmit Birlik Limited Şirketi binanın yapımı için kamyonların girişi konusunda güzergah talebinde bulundu. Konu tartışmalara neden olurken İzmit Belediyesi alt tarafta bulunan Yapı Kredi’den girişi gösterilirken Büyükşehir ise Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin vermeyeceğini bildirdi. UKOME ve emniyetten izin alınmasının ardından süreç güzergah tartışması nedeniyle tıkandı. Kamyonların girişi için iki kez gün belirlenirken izin verilmemesi nedeniyle kamyonlar giriş yapamadı.  İzmit Belediyesi kamyonların gireceği 21 Kasım 2022 tarihinde hem Fethiye’ye İnönü Caddesi’nden girişi hem Acısu mevkiinden girişi hem de İstiklal Caddesi’nden girişi malzemelerle kapattı. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ise yetkilerin Büyükşehir’e gidip izin alması gerektiğini söyledi.

Ali Osman Aykan“KEYFİ BİR ŞEKİLDE ENGELLENİYORUZ”

Süreç devam ederken Fethiye Caddesi esnafı bugün Vakıf İş Hanı önünde toplandı. Esnaf, inşaat alanının çöplük içinde olduğunu belirtirken yapılan basın açıklamasında konuşan şirket ortaklarından Ali Osman Aykan “Bu inşaatın halen başlanamıyor olması, engeller yüzünden inşaata başlayamıyoruz. İnşaat başlayabilmemizi, buranın toparlanmasını istiyor arkadaşlar. İzmit esnafı bu inşaatın bir an önce bitmesini istiyor. Bu konuda gerekli müsaadelerin verilmesini istiyoruz. Kanuni olarak bizim bütün izinlerimiz alındı. Kanuni olarak burada yapmamızı engelleyecek en ufak bir sorun yok ama keyfi bir şekilde engelleniyoruz. Sadece Vakıf İş Hanı yapmaya çalışan firma ya da Vakıf İş Hanı esnafı değil bunun artık çarşı esnaflarının hepsi sorunun çözülmesini istiyor. İnşaat ruhsatı alalı 2 ay geçti. İki kez malzeme getirmek için teşebbüste bulunduk; engellendik. Siyasetin girmeden yapılması lazım” dedi.

“BARİKAT KURARAK OLMAZ”

“Valilik ve İzmit Kaymakamlığı ile görüşmelere devam ediyoruz” diyen Aykan, “Geçen haftadan beri İzmit Belediyesi ketumluğunu koruyor. Biz Büyükşehir Belediyesi ile de görüşmeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi istediğimiz yerde yol olmadığını söylüyor. 5 alternatif yol varken yol olmayan yeri açmayacaklarını ifade ediyorlar. Sonuç ortada. İzmit Belediyesi bizimle hiçbir şekilde iletişime geçmedi. Barikat kurarak olmaz. En azından bir resmi yazı versinler” şeklinde konuştu.

 “BİR KEZ DAHA RANDEVU TALEP EDİYORUZ”Haluk Ercan

Aykan’ın ardından konuşan şirket ortaklarından Haluk Ercan, “Biz efendiliğimizden kimse ile kavga etmeyeceğiz. Biz burada kente yakışır bir iş hanı inşa etmek istiyoruz. Bize bir süre versinler. Binayı hizmete sokalım. Bir süre sonra Fethiye Caddesinde ikinci etap çalışmaları başlayacak. O zaman da mı izin verilmeyecek. Biz araçların ağırlıklarını da böldük. Bize en azından bir tarih versinler. Biz yapıcı yaklaşıyoruz. Kimse ile kavga etmek istemiyoruz. Bize buraya temmuz ayında girin Fethiye Caddesi ile birlikte ilerlesin dediler, doğru. Ama projede değişiklikler oldu, yapamadık. Süre versinler en azından. Buradaki esnaflar da rahatsız. Burada bir çıkmaz var. 5 alternatiften birini istiyoruz. Biz gece çalışacağız. Hangi saat diyorlarsa o saate çalışalım. Taahhüt veriyoruz. Yol zarar görürse tamir edeceğiz. Kimse ile kavga etmeye niyetimiz yok. Buradan bir kez daha başkandan randevu talep ediyoruz. Bu hafta içinde çözelim istiyoruz” dedi.

“BURASI ÇÖPLÜK GİBİ OLDU”

Açıklamaya katılan bazı esnaflar inşaat alanının çöplüğe döndüğünü belirterek, “Yetkili gördüğümüz herkese söyledik. Burası atıl hale geldi. Başkan buranın çekim merkezi olacağını söylemişti. Burada böyle bir görüntü var. Önümüzün güzel olacağını düşünüyoruz. Buranın inşaatı devam ederken yapılsaydı daha iyi olurdu. İnşallah kısa sürede çözülür. Ne kadar gecikirse esnafa zararı o kadar. Sezona girilecek, toz olacak, ses olacak. Bir sürtüşmeden dolayı işler buraya kadar geliyor. Rezilliğin daniskası. Burası inşaat alanı mı çöplük mü? Bu yaşa geldim böyle bir şey görmedim. Burası Fethiye Caddesi ve 1 buçuk sene geliyor. Bu süreç bizim işlerimizi çok etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Fethiye vakif is hani

Fethiye Caddesi esnafi 2