Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye Caddesi esnafıyla buluştu!

İzmit Belediye Başkanı Av.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Fethiye Caddesi esnafıyla ve vatandaşlarla bir araya gelerek, caddenin yeni görünümüne kavuşması için düzenlenen yarışmayla belirlenen ve bir hafta boyunca oylamaya sunulacak olan 52,23 ve 37 numaralı üç projeyi halka tanıttı. Kahvaltılı toplantıda uzun bir konuşma yapan Hürriyet şöyle konuştu: “Birlikte karar vermek, yönetmek, adımları belirlemek, beraberce kenti paylaşmak, beraber tasarlayıp, beraber uygulayıp keyfini beraber sürmek çok kıymetli. Halka sorarak, halk ne istiyor, ne derdi var bunu nasıl giderebiliriz diye düşünüyoruz. Pandemiyi bahane etmeden gece gündüz çalışıyoruz. ‘İnsanın ufacık bir derdini bile çözebiliyorsak ne mutlu bize’ mantığıyla çalışıyoruz.

KENTİN KALBİ FETHİYE

Kentin merkezi, kalbi dediğimiz Fethiye caddesi elden geçmeye, açık bir AVM statüsünde dönüştürülmeye ihtiyacı var. Seçim döneminde verdiğimiz vaatlerden biri kentin esnafımızı rahatlatacak, kentteki para alışverişini arttıracak düzenlemeler yapmak istiyoruz demiştik, sizinle yöntemine karar vermiştik. En nitelikli projeyi kentin yararına projeyi belirlemek için size sormuştuk. Proje yarışması daha nitelikli demiştiniz. Biz de sizden aldığımız önerilerle proje yarışmasına başladık. Ciddi anlamda bir ihale yönetmeliğine dayalı bir şekilde yapılıyor. Jüriye ‘Sadece jüri seçmesin halk karar versin istiyorum’ dedim. Halk nasıl bir proje, nasıl bir kullanım alanı görmek ister bizim için çok önemli. Jürinin seçtiği projeyi vatandaşa önerelim, vatandaşın gönlünde ne yatıyorsa halk karar versin sosyal belediyecilik anlayışı bizi böyle bir yönteme itti. Ortak bir kararla birinci seçilen projede de iyileştirilecek bir şey varsa düzeltilecek. Birinci seçilen projeyi de seçmeye müsaidiz.

PANDEMİ SÜRECİNDE DE PROJE İÇİN ÇALIŞTILAR

Projelerin görselleri, açıklamaları sizlere ilettiler. Pandemi süreci boyunca da çalışmayı bırakmadılar, şartname hazırladılar, alanda alt yapı hazırladılar. Esnafa sorduk nasıl bir proje istersiniz diye. Bu incelemeler sonucunda şartnameyi oluşturduk. Özellikle kolay uygulanabilir, hızlı uygulanabilir, uzun süreli kullanılabilir, düzgün bir yapılanmayla olsun istedik. Zamanında iyi planlanmış, iyi işçilikle planlanan tüm yapılar hala kullanılıyor. Bir şey yapmışken halk göğsünü gere gere kullansın istedik. Caddeden kopuk iş merkezlerimizin caddeye daha kolay entegre olacak şekilde yapılsın istedik. Kentte adeta tabela kirliliği var. Görsel kirlilikle alakalı bir problemimiz var. Bu pandemi sürecinde yeşile ne kadar ihtiyacımız olduğunu anladık. Hamamın karşısındaki merdivenleri bir sanat sokağı şeklinde neden düzenlenmesin dedik. Onun dışında sahne sanat sohbetlerinin olduğu bir şey yapalım dedik.

EĞRETİ YAPILAR SADELEŞECEK

Eğreti görsel yapıların iyileştirip sadeleşmesi gerektiğini düşünüyoruz dedik. Bu alt yapıda şartname hazırladık. 59 proje sunuldu bu başlıklarda tek tek incelendi. İçinden en nitelikli en şık üç projeyi seçtik. Müşterilerin girmesini engelleyecek inşaat yapılanması istemiyoruz. Pazartesi’den itibaren projeler ve stant bir hafta boyunca açık. İnceleyerek rahatlıkla karar verebilir. Mimar değilim ama dersime iyi çalıştım. 52 numaralı projemizde cadde kurgusu yapılırken yaya odaklı çalışıldı. Tramvaydan yola çıkarak araçların tek yön açık olacağı şekilde açık bırakmış. İlerde yapılacak projelerle ilgili de öneriler aldık arkadaşlar. 52 numaralı projeyi hazırlayan arkadaşımız şık ve sade bir proje yapmış. Özellikle yer zeminini ben çok beğendim.

PROJELERİ TEK TEK ANLATTI

37 Numaralı projede su sıçratmayacak dayanıklı malzeme kullanma önermiş var. Özellikle kültür merkezlerinde mimar arkadaşlar çok kullanıyor. Renk ve ambiyans olarak güzel, parke noktasında granit parke önerisi sunmuş. Bank ve merdiven kaplamalarında dayanıklı ahşabı önermiş. Aşırı modernize olmasa da nostaljik bir havası var. 23 Numaralı Projenin daha çok taban ve aydınlatma detaylarına bakmanızı istiyorum. Özellikle Fethiye caddesi gibi yoğun akışa sahip çevreyi kentsel iç mekan olarak tasarlamış. Bir nevi açık AVM’ye dönüştürülebilmek için planını programını yapmış. Küp taş önerilmiş ama kadınların belası oldu küp taş. Artılar eksiler değerlendirerek eğer kazanırsa küp taşı değiştireceğiz. Biz size olduğu gibi sunuyoruz projeleri. Dükkan önlerinde kısmi olarak kullanılması önerilen wash beton yer kaplaması kullanmış yapan arkadaş, bu iki farklı döşeme takip taşı hattıyla bölmüş.

KİMLİK KAZANDIRILACAK

Kimliklendirme çalışması da yapılmış, ağaçları da sergi alanı gibi kullanılmasını öngörmüş. İstiklal meydanı dediğimiz alanı aydınlatma alanı olarak görmüş. Ben dilimin döndüğünce jüri arkadaşlardan aldığım bilgileri size aktardım. Oylama esnasında bilgi alıp, internetten inceleyebilirsiniz. Bu oylamayı bu şekilde sunduk hizmetimize bir hafta boyunca istediğiniz numaraya oy verebilirsiniz. Son olarak tabii ki zamanlamayı soracaksınız. Bir tarih vermem şu an mümkün değil. Detayları birlikte planlayıp, yanlış şeyleri düzelteceğiz.

ALTYAPI SORUNLARI VAR

Bir de alt yapı sorunumuz var. İSU, Telekom, doğalgaz herkesin bir işi var. Başkan yardımcımız Ünal Özmural İSU Müdürü Ali Bey’le görüştü. Ali bey de ‘Yatırımlarımız arasında burası yok sayın başkanla ben bir görüşeceğim yatırım programına alınabilecek mi diye bakalım’ dedi. Bana cimri Başkan deseler alt yapıyı ben yapmaya hazırım. Büyükşehir bayram sorması Alemdar caddesine başlayacak ne zaman biter bilmiyorum. Birlikte planlarız birbirimizi tolere ederiz.

NET ZAMAN BELLİ DEĞİL

Alemdar Caddesi’ne başlanması, Yürüyüş Yolu’nun başlaması, oradaki kotların yükselmesi nedeniyle net bir zaman bilemiyorum. Özellikle söz veriyorum esnafımıza özellikle üç vardiya çalışarak en hızlı bitirebileceğimiz şekilde çalışacağız. Esnafımızın ticaretinin etkilenmemesini sağlayacağız. En hızlı bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Biraz zamanı sıkıntıları olacak bu konuda da hoşgörü bekliyorum sizden. Bir şekilde girmemiz gerekiyor buraya en hızlı şekilde çıkmak için de elimizden geleni yapacağız.”