Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye Caddesi’nde yıkılamayan bina çürüyor!

İzmit Fethiye Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar’a ait 4 katlı iş merkezi yıkılacak yerine yenisi inşa edilecekti. 2017 yılında iptal edilen yıkım ihalesi hala yapılmadı. Bina durduğu yerde çürüyor.

İzmit Fethiye Caddesi üzerinde

Ugur ENC minVakıflar Genel Müdürlüğü’nün kentimizde pek çok taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazların bir bölümü İzmit Fethiye Caddesi’nde. Oldukça değerli olan taşınmazlar genellikle büyük iş merkezlerinden oluşuyor. O merkezlerden biri de Ömerağa Mahallesi’nde, Kızılay İş Merkezi’nin hemen çaprazında yer alan Vakıf III Han. Söz konusu iş merkezinde pek çok ayrı bölüm ve Fethiye Caddesi’ne cepheli dükkanlar bulunuyor. Ancak bina eskimiş durumda.

TADİLAT GÖRMÜYOR

Uzun süredir tadilat görmüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan ve Kocaeli’den de sorumlu olan İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü bu sebeple söz konusu binanın yıkılması ve yerine yeni bir bina yapılması şartıyla kiralama ihalesi açtı. İhaleyi kazanan firma mevcut binayı yıkacak, yerine yeni bir iş merkezi yapacak ve bu merkezde 17 yıl boyunca hak sahibi olacaktı. Ancak ihale 1 Kasım 2017’de iptal edildi. 2017 yılında iptal edilen ihale yenilenmedi. 3 yıldır çürümeye devam eden binayla ilgili ne yapılacağı merak konusu.