Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye Caddesi’ndeki o yerin neden kazılıp kapatıldığını Emirşah Torun açıkladı!

Fethiye Caddesi’nin alt kısmında bulunan, projede üst yapıların konulacağı alanın kazılmasının ardından yeniden kapatıldı. Söz konusu alanda yeniden çalışma yapılması gerekçelerini İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun Bağımsız Kocaeli’ye açıkladı.

Fethiye Caddesi’nin alt kısmında

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi tarafından yapılan Fethiye Caddesi ve Yan Yollar Yeniden Düzenleme Projesi 6 Kasım 2021 tarihinde başladı. Düzenlemenin yaklaşık yüzde 90’ı biterken geçtiğimiz haftalarda belediye ekipleri caddenin alt tarafında bulunan, proje kapsamında büyük yapıların konulacağı alanı yeniden kazdı. Belediye ekipleri daha sonra tekrar aynı yeri aynı şekilde kapattı. Bir diğer yandan İzmit Belediyesi MHP Meclis Üyesi İlker Kazan, konuyu gündeme taşırken, “Fethiye Caddesi yapboz tahtası mı?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

NEDEN YENİDEN KAZILDI?

Söz konusu alanın neden yeniden kazılıp yeniden kapatıldığını İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun Bağımsız Kocaeli’ye açıkladı. Torun, söz konusu alanda yeniden kazı yapılma sebebini ‘kot farkı oluşması’ ve ‘renk uyumu’ şeklinde açıkladı. Torun, “Çalışmalarda eğimi tam verilememişti. Yolda bir tümsek gibi hafif kot farkı oluşmuştu. Hem onu gidermek hem de renk uyumunu yakalayabilmek adına çalışmalar yapıldı” dedi.

ESNAF İSTEDİ: DAHA KÜÇÜK YAPILAR GELECEK

Projede yer alan üst yapılar hakkında da konuşan Torun, “Projede oralar kent mobilyaları konulacak yerlerdi fakat işyerleri sahipleri kendi dükkan girişlerine istemediğini bize iletti. Büyük yapıların olacağı yerine daha dekoratif, küçük yapılar koymak için biz de düzenleme yaptık” ifadelerini kullandı.

Fethiye Caddesi kazi Fethiye Caddesi kazi