Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye Caddesi’ni turlayan Alaaddin Sarı: Sokağın yapılmasıyla alakalı esnafımızın mağduriyeti söz konusu

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi, İKM’nin ev sahipliğinde Fethiye Caddesi’ni gezdi. Sarı, yaptığı açıklamada, “Fethiye Caddesi deyince İzmit akla geliyor. Sıkıntılar yaşandı, pandemi yaşandı. Sokağın yapılmasıyla alakalı esnafımızın mağduriyeti söz konusu. Dolaşırken esnaf, kiralar konusunda sıkıntı olduğunu ifade ettiler, bununla ilgili de açıklama yapmak istiyorlar” dedi.

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin

Özgun imzaİzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) yönetimi, geçtiğimiz hafta Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Lastik-İş’in Fethiye Caddesi’ni gezip esnafı ziyaret etmesi talep edildi. Bu talebi geri çevirmeyen Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi bugün Fethiye Caddesi’nde hem esnafı ziyaret etti hem de İzmit Belediyesi tarafından yapılan Fethiye Caddesi Projesi hakkında bilgi aldı. Düzenlenen programa Sarı ve Öztürk’ün ile yönetimlerinin yanı sıra DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Akın Giray ve yönetimi katıldı.

“ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU”

DSC 0165Fethiye Öztalay Pasajı’nda esnafın kahve ikramını geri çevirmeyen Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve katılımcılar birlikte çay içti. Burada konuşma yapan Sarı, “Başkanım beni ziyarete geldi. Bugün esnafı dolaşalım, hem kentimize bir soluk olsun, rüzgar olsun düşüncesiyle esnafımızı ziyaret ediyoruz. İnanıyorum ki bu dolaşmamız önümüzdeki süreçlerde başka arkadaşlara da vesile olur. Kocaeli deyince Fethiye önemli bir yer. Fethiye Caddesi deyince İzmit akla geliyor. Sıkıntılar yaşandı, pandemi yaşandı. Sokağın yapılmasıyla alakalı esnafımızın mağduriyeti söz konusu. Dolaşırken esnaf, kiralar konusunda sıkıntı olduğunu ifade ettiler, bununla ilgili de açıklama yapmak istiyorlar. Bizler, esnafımızın yanındayız” dedi.

“DOKUNULMASI GEREKİYOR”

“Biz İzmitliyiz” diyen Sarı, “Lise yıllarında Fethiye Caddesi bizim için adresti. Uzun süre sonra tekrar caddeyi dolaşıyor olmak. Dokunulması gerekiyor. Bu kadar sıkıntılı dönemde dokunulması, birbirine sarılması gereken bir dönemde farklı olaylar, farklı sebepler nedeniyle uzak kalmamız hoş değil. bir bütünlük içerisinde Kocaelimizi ve marka yerlerinden biri olan Fethiye Caddesi ve esnafı olmak üzere bütün Kocaeli esnafımızın bütünlüğü sağlayacak şekilde bir sinerji oluşturması çok önemli. Sivil toplum örgütleri geleceğiniz için en önemli yerlerden birisidir. Lastik İş Sendikası hem sağlıkçılara hem de diğer kesimlere inanılmaz derecede destek oldu” şeklinde konuştu.

“BİZ İZMİT MERKDSC 0162EZİMİZİ PAZARLAMAK İSTİYORUZ”

Sarı’nın ardından konuşan İKM Başkanı Murat Öztürk, “Genel başkanımızı ziyaret ettik. Kimi ziyaret ettiysek maddi olarak hiçbir şey talep etmedik. Bizim tek sıkıntımız yürüyüş yolu yapıldı; arkasından Fethiye Caddesi yapıldı, arkasından pandemi ve kriz geldi. Esnafımız çok sıkıntı yaşadı. Bizler de bu sıkıntıyı atlatabilmek için genel başkanımızı ziyaret ettik. 10 bine yakın işçi arkadaşımızın başkanlığını yapıyor. Vedat Küçük başkanımızla ‘ne yapabiliriz’ diye kafa kafaya verdik. Aslında biz İzmit merkezimizi pazarlamak istiyoruz. Başkanımızdan destek istedik” dedi.

“SEÇİM DÖNEMİNDEN SEÇİM DÖNEMİNE GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

“Dokunulmaya ihtiyacımız var” diyen Öztürk, “Aslında olması gereken şu: biz siyasi büyüklerimizden bunun örnek olmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman seçim döneminden seçim dönemine siyasi büyüklerimizi dostlarımızı, arkadaşlarımızı, esnafımızı ziyaret ederken görmek istemiyoruz. Biz, şu an, ihtiyacımız olduğu an yanlarımızda olmalarını istiyoruz. Bu anlamda da Lastik-İş Genel Başkanım herkese örnek olsun. Dokunulmaya ihtiyacımız var. Bu tip şeylerle bizim yanımıza gelinmesini istiyoruz. Tahir Bey yürüyüş yolunu, Fatma Hanım Fethiye Caddesi’ni yaptı. Artık Fethiye Caddesi ve Yürüyüş Yolu üzerinden, esnaf üzerinden siyaset yapılmasını istemiyoruz. Örnek olması adı altında Lastik-İş Genel Başkanımızı çağırdık.” ifadelerine yer verdi.

“İZMİT İNSANI TEMİZ İŞLERE LAYIK”

DSC 0191Öztürk’ün ardından konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Bizim temele anlayışımız emek ve demokrasi mücadelesini onurlandırmak. Tabii ki bizler herhangi bir siyasi noktada değerlendirmiyoruz. Bugünkü bu dokunuş anlam kattı. Ben değerli başkanımızın bugününü buraya ayırmasına teşekkürler ediyorum. Fethiye Caddesi ve yan yollarını bu anlamda İzmit esnafına kazandırdık. Yüzde 95-96 tamamlandı. Hep birlikte yol aldık. Hep birlikte desteklerini verdiler. İzmit vatandaşlarına gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Esnaf mağdurdu. Böyle bir çalışma yapmak onların işini daha da ağırlaştırılmıştı. Esnafın taleplerini aldık. Esnaf ile istişare ettik. Proje zaten ödüllü proje. Halkın onayına sunduk. Bu da bizim işimizi kolaylaştırdı. Şu anda rahatız. Yaptığımız işin kıymeti görünüyor. İzmit insanı temiz işlere layık. Fatma Kaplan Hürriyet in Kocaeli insanına bakışı eşitlikçi. Fethiye Caddesi İzmit Kocaeli insanına hayırlı olsun” dedi.