Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FETÖ’nün Kocaeli imamı Davutoğlu için ne demiş?

FETÖ’nün Kocaeli imamı olarak tanınan, şu anda Tanzanya’da firari olan Mehmet Akif Saka, Ahmet Davutoğlu’nun Fethullah Gülen’e öykündüğünü iddia etti.

FETÖ'nün Kocaeli imamı olarak

Fethullah Gülen Terör Örgütü yapılanmasının Kocaeli’deki en üst düzey ismi Mehmet Akif Saka idi. Kocaeli imamı olarak bilinen Saka 15 Temmuz sürecinde önce Almanya’ya kaçtı. Burada bir süre bekleyen Saka daha sonra Tanzanya imamı olarak görevlendirildi. Afrika ülkesi olan Tanzanya’ya giden Saka halen burada ikamet ediyor.

O GÜNLERİ UNUTTURMAK İÇİN 40 TAKLA

Sosyal medya sitesi Twitter üzerinden FETÖ propagandası yapmaya devam eden Saka’nın geçmişini kentimizde bilmeyen yok. Bir dönem Kocaeli genelinde pek çok siyasi ve bürokrat ile yakın temas içinde olan Saka korumalar ve özel şoförüyle geziyordu. FETÖ’nün kimi kurumlarında makam odası olduğu ortaya çıkan Saka’yla ‘merhaba’sı olan isimler 15 Temmuz sonrasında o günleri unutturmak için 40 takla attı.

BÜYÜKŞEHİRLE ABD’YE GİTMİŞTİ

Kocaeli’den dönem dönem Fethullah Gülen ile görüşmek isteyen isimleri ABD’ye götürdüğü iddia edilen Mehmet Akif Saka dönemin AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle de benzer bir seyahat gerçekleştirmişti. Bu ziyarete katılan ve halen siyasette önemli görevlerde bulunan kimselerin Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’in elini öptüğü ve “Ben bu dudakları bir daha yıkamam” dediği günlerce konuşulmuştu.

“FETHULLAH GÜLEN’E ÖYKÜNDÜN”

Kocaeli gündeminde çok uzun süre tartışma konusu olan Mehmet Akif Saka bir süre önce sosyal medya sitesi Twitter üzerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir paylaşımda bulunmuş. Davutoğlu’nu eleştiren Saka, “Fethullah Hoca’ya öykündün ‘Hoca’ olamadın. ‘Recep T Erdoğan’a öykündün ‘Siyasetçi’ olamadın. Hasedinin seni getirdiği yer; Adnan Hoca kadar ‘hocalığın’, B. Arınç kadar ‘özgül ağırlığın’ yok. Nokta!..” ifadelerini kullanmış.