Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fevzi Canbaz: Çocuklarımızı staja bile almıyorsunuz!

İYİ Parti Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz meclis toplantısında konuştu. Canbaz, “Muhalefet partilerinden bugüne kadar bırakın işçi almayı staj için bile bir çocuğumuzu belediyeye almadınız. Bir de bizden destek bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti Körfez Belediyesi

Ugur ENC minKörfez Belediye Meclisi’nin ekim ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin performans programı üzerine konuşan İYİ Parti Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz tır garajı koordinatörünün vasfını ve maaşını, Hazine’ye devredilen taşınmazları, pandemide çalışan işçilerin maaşlarının ödenmemesini, iş makinesi alım ve kiralama ihalelerini ve belediyenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu dile getirdi. Canbaz belediye yönetimine bir dizi soru da yöneltti.

SANKİ PARİS BELEDİYESİ

Fevzi Canbaz’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Komisyon başkanı öyle bir anlattı ki sanki Paris Belediyesi’ni yönetiyoruz. Tır garajı büyükşehir tarafından yapıldı, yapılmadı bilmiyoruz. Koordinatör atadınız. Tırcılığı biliyor mu, otoparkçılığı biliyor mu? Kaç para maaş alacak bu koordinatör? Merak ediyoruz. 2019’da işçi fazlası olduğunu söylemiştiniz belediyede. Buna rağmen yandaşlarınızı tek tek almaya devam ediyorsunuz. Belediyede 150 milyon lira borç var dedik. Bu borcun SGK ile birlikte 300 milyon lirayı bulduğunu öğrendik. Borcumuza karşılık gayrimenkulleri Hazine’ye devrediyorsunuz. Güzel bir film bulmuşsunuz. 18 yıldır borçlandırdığınız belediyenin gayrimenkullerini veriyorsunuz. Bu belediyeler hiç mi borç ödemeyecek?

400 BİN LİRAYA KİRALANAN İŞ MAKİNELERİ

Pandemi döneminde çalıştırdığınız işçilerin paralarını ödememişsiniz. Ne zaman ödeyeceksiniz? Öte yandan meclisten sıfır iş makinesi alımı için yetki alıyorsunuz. Hurda 2 makine alıyorsunuz. Bir de üstüne 400 bin liraya iş makinesi kiralıyorsunuz. Bu paraya sıfır makine alınamaz mıydı? Aldığımız bilgilere göre o ihaleye sadece 2 kurum girmiş. Birbirleriyle anlaşıp yüksek fiyat çekmişler. Bize gelen bilgiler böyle.

BİZE 5 ADIM GELİN SİZE 15 ADIM GELELİM

Muhalefet partilerinden bugüne kadar bırakın işçi almayı staj için bile bir çocuğumuzu belediyeye almadınız. Bir de bizden destek bekliyoruz. Siz bize 5 adım gelin biz size 15 adım gelelim. 2 yıldır iflas eden belediye daha da kötüye gidiyor. Görünen bir yatırım da yok. Kendiniz ve yandaşlarınız güzel maaşlar alıyorsunuz. Gördüğümüz tek şey bu. Allah’tan büyükşehir belediyesi biraz Körfez’e hizmet yapıyor da boşta kalmıyoruz. Performans planınız size uymuyor.”