Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fuar Apartmanı İzmit Meclisi’nde soruldu

İzmit Belediyesinin hakkında yıkım kararı aldığı Köseoğlu Sokak’ta bulunan Fuar Apartmanı’nın yıkım süreci İzmit Belediye Meclisi gündemine taşındı.

İzmit Belediyesinin hakkında yıkım

İzmit Belediye Meclisi temmuz ayı birinci oturumu bugün, Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında İzmit Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştiriliyor. MHP’li meclis üyeleri İlker Kazan ve Engin Duymaz, bu meclis toplantısında yıkılması gündemde olan Fuar Apartmanı’yla ilgili sorular yöneltti.

APARTMANDA OTURUYORLAR

İlçemiz sınırlarındaki karabaş mahallesi Köseoğlu Sokak No 24(668 ada 2 No’lu parsel) bina hakkındaki mahkemelerce yıkım kararı alınmıştır. Fakat bina sakinlerinin Belediyemize açmış olduğu dava devam ederken belediyemizce mağdur durumda olan 8 bina sakini ve binadaki 18 esnaf vatandaşlarımız binada halen yaşamlarını sürdürmektedir.

ŞU SORULARI SORDULAR

1-Dava devam ederken binanın yıkılması ne kadar doğrudur?

2-Yıkılmayı bekleyen ve içi boş bukadar hasarlı bina varken neden bu binada bukadar ısrar edilmektedir? Neden yıkım bekleyenler yıkılmamaktadır? Kaç adet yıkılmayı bekleyen boş bina vardır?

3-Vatandaşların konu ile alakalı belediye başkanından randevu istediği ve olumsuz yanıt aldığı doğru mudur?

4-Seçimlerde oy istemek için etraflarında döndüğümüz vatandaşlarımızın mağduriyetlerini  gidermek adına müteahhit firma ile aracılık görevi üstlenilmiş midir?

5-Üstlenilmediyse vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına arabuluculuk görevi yapmayı  düşünüyor musunuz?

6-Binanın olduğu arsadaki m2 arsa payı ve ticari değeri ne kadardır ?

ARAŞTILMASINI İSTEDİLER

Yukarıda belirtilen soru ile konuların ilgi komisyona havalesinin oylanarak araştırılmasını davalı ve davacılar arasındaki hak kayıplarının süren dava süresince belediyemizin cezai duruma düşmemesi adına dava sürecinin beklenmesini, yıkımın askıya alınmasına, kısa süre içerisinde yazılı ve müspet yanıt vererek Belediye Meclisini ve İZMİT halkını bilgilendirmenizi önemle arz ve rica ederim.06.07.2021”

YIKIM İZMİT BELEDİYESİNDE DEĞİL

Başkan Hürriyet, “Yıkım da dava da bizimle ilgili değil” dedi. Afet riski taşıyan bir bina olduğu için yıkım işlemini belediyenin gerçekleştirilmeyeceği bilgisi verildi. Başkan Hürriyet, “Ara bulucu olabilirsek arabulucu olalım. Madem vatandaşlar arasında bir sorun var. Çözülmesi için biz de devreye girelim” dedi.