Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazze de Filistin de sensin

13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Bekir Develi, Gazze ve Filistin diyenlerin öncelikle yapmaları gereken sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda

Kocaelili kitap tutkunlarını bu yıl 13’üncü kez kâğıdın büyülü dünyasıyla buluşturan Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor. Güzel ve bir o kadar da nitelikli bir kültür sanat ortamını kente sunan 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan televizyoncu, sunucu ve yazar Bekir Develi, “Sabah namazını kılmıyorsan, vakit namazını kılmıyorsan hiçbir şey yapmıyorsundur. Gazze, Filistin sensin. Önce bunları yap” dedi. Akçakoca Konferans Salonu’ndaki “Bizim Hikâyemiz” konulu söyleşisinde Develi, sosyal medyada eleştirisi de yaptı. İslâm tarihi uzmanı ve yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise “Selahaddin Eyyubi’yi Anlamak” konulu söyleşinde, “Bir millet tarihini bilmiyorsa, ona uydurma bir tarih yazarlar” dedi.

“SOSYAL MEDYADA YOKUZ”

Akçakoca Konferans Salonu’nda sevenleri ile bir araya gelen Bekir Develi, “Çocuğunuzu gönül rahatlığı ile teslim edeceğimiz 20 tane Youtuber sayamazsınız. Zaten sosyal medya da belli bir kesimin elinde. Onlar kimi öne çıkarırsa siz onu görüyorsunuz. Sen o ekosistemi ele geçirirsen söz sahibi olursun. Yıl 2023. Biz sosyal medyada yokuz kardeşim. İçerik üreten birkaç kişi var. Takip eden de çok sınırlı takipçi var. Bizim buralarda bulunmamız gerekiyor. Kimin Allah için içerik ürettiğine inanıyorsanız onu takip edin” dedi.

“ÇOCUKLARI CAMİYE ÇEKECEĞİZ”

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını da konu eden Develi, “Evler yanıyor. Bin an önce çocuklarınızı kurtarın. Biz nesli yetiştirmekle meşgul olacağız. Sevdireceğiz. Çocukları camiye çekeceğiz. Sabah namazını kılmıyorsan, vakit namazlarını kılmıyorsan hiçbir şey yapmıyorsun demektir. Gazze sensin. Gazze’ye, Filistin’e destek vermek istiyorsan önce bunları yapmak zorundasın.” şeklinde konuştu.

“KUDÜS BÜTÜN İNANLAR İÇİN KUTSALDIR”

İslâm tarihi uzmanı ve yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma da okurları ile bir araya geldiği buluşmada İsrail-Filistin savaşına değindi. Selahaddin Eyyubi’yi Anlamak” konulu söyleşinde konuşan Sırma, “Kudüs bütün inanlar için kutsal bir yerdir” dedi.

HAÇLILAR ANADOLU’YU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ”

Sırma, Selim Sırrı Paşa Salonu’nda düzenlenen söyleşisinde şunları aktardı; “Size Filistin’i anlatacağım. Kudüs bütün inanlar için kutsal bir yerdir. Allah Kuran’da böyle emrediyor. Kimseyi yadırgamıyorum. Modern kitapları sorsam herkes okumuştur. Ama Selahaddin Eyyubi’yi okumamıştır. Tanzimat fermanını kimse okumamıştır. 100 sene haçlılar Anadolu’yu kan gölüne çevirdiler. Batılı dostlarımız küsmesinler diye derste öğretmezler bunları” dedi.

“TARİHİ BİLMEMİZ İÇİN DİNİMİZİ BİLMELİYİZ”

“Biz Müslümanlar olarak Kudüs gibi bir emanete sahip çıkamadık” diyen Prof. Dr. Sırma; “Bugün Yahudiler Kudüs’te istediklerini yapabiliyorsa Müslümanların pısırıklığındandır. Ben isterdim ki Müslümanlar ayaklansın. Allah bunun hesabını soracaktır. Selahattin Eyyubi bizim okullarımızda okutulmaz. Çünkü haçlı ordusunu durduran komutandır. Bir millet tarihini bilmiyorsa ona uydurma bir tarih yazarlar. 100 yıldır İslam şeriatı yok. Biz olduğumuz yerde duruyoruz. Müslümanların tanrısı batı oldu. Kendimize gelelim. Kendimize gelmemizin yolu da tarihi bilmemizden geçiyor. Tarihi bilmemiz için dinimizi bilmeliyiz. Dinimizi ise Kur’an-ı Kerim’e sarılarak bileceğiz” ifadelerini kullandı.