Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GEBKİM Oteli bitirmeden kapasitesini artırıyor! Bakanlık’tan ÇED gerekli değil kararı

GEBKİM Otel Projesi’nin temeli 2021 yılının aralık ayında atılırken 45 odalı olacağı belirtilirken projeye 75 oda daha eklenmesi için ÇED başvurusunda bulundu. Bakanlık, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi.

GEBKİM Otel Projesi’nin temeli

Nazim Ozgun Erbulan 1Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) Otel projesinin temel atma töreni 10 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Vali Vekili Ekrem Çalık’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin,  Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayır, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Göç İdaresi Müdür V.  Murat Erkoç, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, T.C. Kamu Görevlileri, Etik Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, OSB başkanları, STK Temsilcileri, GEBKİM  yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

gebkim otel100 ADET STANDART ODA

Vali Vekili Ekrem Çalık törende, “Sermaye güzel bir şekilde yatırıma dönüşüyor, üretim, istihdam ve ihracat olarak ülke ekonomisine, milli değerlere katkı sağlıyor. Gebze Kimya İhtisas OSB’de gördüğümüz çok doğru yatırımlarla hem kimyasal ham maddeler işlenirken çevre kirletilmiyor, hem de üretim sonucunda yine çevreye zarar verilmiyor” ifadelerini kullanırken GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı, “Bölgemizin konaklama ihtiyacını en iyi biçimde karşılayabilmek için GEBKİM Oteli projesini hayata geçirdik. Sanayi kuruluşlarına gelen misafirlerimizin ziyaretlerini en verimli biçimde gerçekleştirmesini amaçlıyoruz” dedi. Törende 8 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip GEBKİM Otel’de 100 adet standart oda 5 adet süit oda, 2 restoran, yüzme havuzu, spor kompleksi ve toplantı odaları yer alacağı belirtildi.

2023 TEMMUZ’DA AÇILACAK

Daha önce GEBKİM’in otelde yapacağı 45 oda için ÇED’in kapsamı dışında olduğu belirtilirken GEBKİM, 75 oda daha eklemek için ÇED başvurusunda bulundu. Toplamda 120 oda olması planlanan otel projesine bakanlık Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) gerek olmadığını duyurdu. Projenin maliyetinin 20 milyon TL olduğu açıklanırken otelin işletmesi için planlanan tarihin temmuz 2023 olduğu belirtildi. Yapılan çalışmalar sonrası 5 bin 200 metrekare yüz ölçümü alan üzerinde 2 bin 30 metrekare kapalı alana sahip otelin kapasitesi 120 odaya çıkacak.