Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze Belediyesi 2023 yılında olabilecek depreme ne kadar hazır?

Yaşanan depremler belediyelerin de durumunu gündeme getirdi. 2023 yılında olabilecek İstanbul ya da Marmara Depremi’nde Gebze Belediyesi’nin durumu raporlara yansıdı.

Yaşanan depremler belediyelerin de

Nazim Ozgun Erbulan 1Depremler nedeniyle İstanbul ya da Marmara Depremi sık sık gündeme gelmeye başladı. Deprem sürecinde yaşananlar kurumların durumu ve işleyişini de gündeme getirdi. Depremin meydana geldiği bölgelerde yardıma giden ilk belediyelerden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri başarılı çalışmalar yaptı. Olası bir İstanbul ya da Marmara Depremi’nde hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin kendi sorumluluk alanlarındaki durumu yeniden gündeme geldi.

VERİ YEDEKLEME SİSTEMİ: YÜZDE 100

Gebze Belediyesi hem 2023 yılı hem de önceki yıllarda afet ile ilgili yaptıkları hazırlığı 2023 mali yılı idare performans raporunda anlattı. Belediye, son depremde yaşanan veri kaybı ile ilgili amaçlarını anlattı. “Doğal afetlere ve olası felaket senaryolarına karşı veri güvenliğini sağlamak amacıyla farklı lokasyonlara veri yedekleme sisteminin kurulması %100 sağlanacaktır” başlığında toplanan bu durumun 2021, 2022 yılında yüzde yüz gerçekleştiğini, aynı hedefin 2023 yılında da aynı oranda sağlanması konusunda hedef koydu.

KAÇAK YAPIYA MÜDAHALE HER YIL ‘YÜZDE 100’

Belediye kent yapılaşması ile ilgili de hedef koydu. “Doğal afetlere karşı dayanıklı, kent estetiğine dikkat edilen ve kaçak yapılaşmanın olmadığı bir kent oluşturmak için gerekli planları yaparak, Gebze halkının yaşamaktan mutlu olduğu bir kent oluşturmak” başlığıyla oluşturulan amaç ile ilgili hedefleri de raporda yer aldı. Kaçak yapılaşmayı önlemek için kentte düzenli denetimler yapılarak yapılan her kaçak yapıyla ilgili gerekli araç ve ekipmanların kullanılarak %100 mücadele edilmesi sağlanacağı belirtildi. 2021, 2022 yılında bu hedefe yüzde 100 ulaşıldığı, 2023 yılında da aynı hedefin var olduğu raporda yer aldı. İmar ve şehircilik büro ve yönetim hizmetlerinin sürekliliği yüzde 100 sağlanacağı hedefi de geçmiş yıllarda yüzde 100 oranında gerçekleştiği, 2023 yılında da aynı hedefin olduğu belirtildi.

10 KİŞİLİK UZMAN ARAMA KURTARMA EKİBİ

Tam teçhizatlı ve araçlı en az 10 kişilik uzmanlaşmış bir sivil savunma ve arama kurtarma ekibi oluşturulması 2021 yüzde 100, 2022 yüzde 100, 2023 yüzde 100 olduğu belirtildi. Sivil savunma servislerindeki görevli sayısı 2021, 2022 ve 2023 yıllarında 86 kişi olarak sabit tutulurken, acil durum ekiplerinin hareket kabiliyetini en üst seviyede tutmak için düzenlenen eğitim ve tatbikat sayısı her yıl 1 adet olarak belirlendi. Belediye personeli için düzenlenen temel afet bilinci eğitim sayısı her yıl 2 olduğu, 2023 yılı hedefinin de 2 olduğu raporda yer aldı.

2023 KAYNAK DAĞILIMI AÇIKLANDI

“Büyük ölçekteki planlara uygun olarak imar planları ve tadilatlarını yapmak, hizmet yapı ve alanlarının yüksek standartlarda yapımını sağlamak ve kentsel dönüşüm alanlarını tespit ederek toplu konut ve ticaret alanları oluşturarak halkın güvenli yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlamak” ve “Doğal Afetlere Karşı Dayanıklı, Kent Estetiğine Dikkat Edilen ve Kaçak Yapılaşmanın Olmadığı Bir Kent Oluşturmak İçin Gerekli Planları Yaparak, Gebze Halkının Yaşamaktan Mutlu Olduğu Bir Kent Oluşturmak” gibi başlıkların bulunduğu amaçlar ile ilgili 2023 yılı kaynak dağılımı şöyle açıklandı:  personel giderleri kaleminde 64 milyon 497 bin 821 TL, mal ve hizmet alımı giderlerinde 149 milyon 682 bin 500 TL, sermaye giderleri kaleminde ise 475 milyon 515 bin 500 TL